YEREL
Giriş Tarihi : 19-12-2022 20:55

Bingöl'de 100 yetim ve mülteci çocuk giydirildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İstanbul Kadın Kolları tarafından ‘Bingöl’e Kardeşlik Köprüsü’ projesi kapsamında sağlanan kıyafetler, Bingöl İHH aracılığıyla mülteci, yetim ve ihtiyaç sahibi 100 çocuğa ulaştırıldı.

Bingöl'de 100 yetim ve mülteci çocuk giydirildi

Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların geceleri daha sıcak bir yuvada sağlıklı bir şekilde uyumaları için eksiklerini tamamlamaya gayret gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı'da mağdurların her kış ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Kadın Kolları tarafından ‘Bingöl’e Kardeşlik Köprüsü’ projesi kapsamında Bingöl’de bulunan mülteci, yetim ve ihtiyaç sahibi 100 çocuğun kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşıladı.

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili’nin refakatinde öğrenciler, giydirilmek üzere giyim mağazasına götürüldü.

Doğu ve Batı arasındaki kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla giydirilen çocuklara, bot, mont, bere, atkı, eldiven, pantolon ve kazak hediye edildi. Beğendikleri kıyafetleri alan mülteci, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, hayırseverlere teşekkür etti.

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

 “Kardeşlik bilincini güçlendirmek için kurulan bu köprü ile çocuklar çok mutlu oldular. Amacımız iyiliği ve merhameti tüm yeryüzüne yaymak ve kardeşlik bilinci oluşturmaktır. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bingöl’deki kardeşlerini unutmayan ve İstanbul’dan buraya kadar gelerek bu çocukları mutlu eden Ataşehir, Üsküdar, Gebze, Sultanbeyli ve Büyükçekmece İHH Kadın Kolları Temsilcilerine teşekkür ederiz.”

AdminAdmin