GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2023 17:18

Bingöl Üniversitesinde Uluslararası Kur'an ve Tarih Sempozyumu yapılacak

Bingöl Üniversitesinde 13-15 Ekim 2023 'te düzenlenecek "Uluslararası Kur'an ve Tarih Sempozyumu"na bütün vatandaşlar davet edildi. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Yasin Aktay'nda konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının bildiri sunacak.

Bingöl Üniversitesinde Uluslararası Kur'an ve Tarih Sempozyumu yapılacak

Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından,13-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Uluslararası Kur’an ve Tarih Sempozyumu düzenlenecek.

Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının bildiri sunacağı sempozyumun açılış konferansı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Yasin Aktay tarafından verilecek.

13 Ekim Cuma günü saat 9:30’da Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde başlayacak sempozyumun öğleden sonra 14.00’da gerçekleştirilecek ilk iki oturumunda 6 bildiri sunulacak. Diğer bildiriler cumartesi ve pazar günleri online olarak gerçekleştirilecek.

Sempozyumda Kur’an’da Tarih Tasavvuru, Tarihin Kaynağı Olarak Kur’an, Tarih Araştırmalarında Kur’an, İslam Tarihçiliğinin Gelişmesinde Kur’an’ın Etkisi ve Kur’an Kıssalarının Tarihsel Değeri gibi konularda sunulacak 50’yi aşkın bildiri ile Kuran ve Tarih İlişkisi bütüncül bir yaklaşımla ele alınacak.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "13 Ekim 2023 Cuma günü saat 09.30’da yapılacak olan sempozyum açılış programında siz değerli basın mensuplarını aramızda görmek ister, başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz." ifadelerine yer verildi.
 

AdminAdmin