EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-07-2021 14:59   Güncelleme : 13-07-2021 16:06

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 5. mezunlarını verdi  

Pandemi nedeniyle toplu halde yapılamayan mezuniyet töreni, fakülteler bazında yapılıyor. 2020-2021 Akademik Yılı mezuniyet törenini ilk yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi oldu.  

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 5. mezunlarını verdi  

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 5. mezunlarını verdi.

Üniversite yerleşkesindeki Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Gengörü ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülten Elkansu Gedük, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Rektör Prof. Çapak, törende yaptığı açıklama, mezun olan öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak olduklarını söyledi.

Uzun zaman öğrencilerden ayrı kaldıklarını hatırlatan Çapak, şöyle konuştu:

"Sizlerle yüz yüze çalışmalar, etkinlikler ve faaliyetler yürütemedik. Ama mezun olmanın, burada bir arada olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Mezun oluyorsunuz, mezun olmak bir taraftan burukluk, bir taraftan mutluluk getiriyor. Bundan sonraki süreçte güzel bir hayat sürmenizi temenni ediyoruz. Güzel bir üniversiteden mezun oldunuz. Üniversitemiz genç bir üniversite olmasına rağmen 2007 sonrası kurulan üniversiteler arasında bölgede en iyi üniversitelerden birisidir."

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Solmaz,  fakülte olarak beşinci mezunları vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bugün mezun olanların ülkenin yetişmiş insan gücüne katılacağını ifade eden Solmaz, "Bundan son derece gururluyuz. Bu yıl İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümümüzün 5. mezunlarını, Hemşirelik Bölümümüzün 3. mezunlarını veriyoruz. 2019 KPSS Hemşirelik bölümü ilk atamalarında; Bingöl Üniversitesi mezunları, yüzde 89 yerleştirme oranıyla kendi alanlarında yerleştiler. Bu oranla ülkemizde 150 üniversite arasında Türkiye 1. olduk. Katkısı olan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Gündoğdu da mezuniyetle ilgili , "Bu güzel günde sağlık camiamıza yeni üyelerin katılması bizleri heyecanlandırıyor. Sağlık kalitesinin artması ile beraber, genç beyinlerin bize katılması bizlerin gücüne güç katıyor. " ifadelerini kullandı.

Mezun öğrenciler adına konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Ebru Bağbars ise başlangıçların güzel, bitişlerin ise zor olduğunu belirterek, 4 yıllık eğitim sürecinden bahsetti.

Yapılan konuşmanın ardından mezun öğrnciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

AdminAdmin