GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-11-2022 17:07   Güncelleme : 05-11-2022 17:16

Bingöl Üniversitesi öğrencisi yemek yarışmasında birinci oldu

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencisi Canan Demirbağ, Mardin’de düzenlenen ‘Uluslararası Bulgur Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen bulgurlu yemek yarışmasında, Bulgurlu Bıldırcın Dolması ile birinci oldu.

Bingöl Üniversitesi öğrencisi yemek yarışmasında birinci oldu

Mardin’de düzenlenen ‘Uluslararası Bulgur Festivali’ ne katılan Bingöl Üniversitesi Aşçılık Bölümünden Gençli öğrenci Canan Demirbağ, Yöresel bulgur yemekleri kategorisinde Bulgurlu Bıldırcın Dolması ile 1’inci oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Uluslararası Bulgur Festivali düzenlendi. Festival kapsamında üniversite kampüsünde yaratıcı bulgur yemekleri ile yöresel bulgur yemekleri kategorilerinde yemek yarışması yapıldı.

Türkiye, İran, Tunus, Lübnan, Ürdün ve Singapur’dan akademisyen ve şeflerin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, Yöresel bulgur yemekleri kategorisinde, Bulgurlu Bıldırcın Dolması ile Canan Demirbağ birinci olurken, yaratıcı bulgur yemekleri kategorisinde, bulgurlu paluze ile Ömer Yıldız birinci, bulgur tartolet ile Fatma Duru ikinci, vişneli bulgur kebabı ile Cihan Asi üçüncü oldu. yarma buğdaydan ilik soslu kutan yemeği ile Şehmus Yapacak ikinci, badem yemeği ile Figen Baykal da üçüncülüğü elde etti.

Yarışmaya Bingöl  Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nden toplam 5 kişinin katıldığı öğrenildi.

Haber: Gencinsesi Gazetesi

 

 

AdminAdmin