GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-11-2022 18:03

Dünya Bocce Şampiyonu Bingöl'den çıktı

Mersin'de düzenlenen Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonası'na Bingöl'den katılan milli sporcu Eda Sayak, 'raffa disiplini kadınlar altın nokta' kategorisinde Şili’li rakibini yenerek altın madalya kazandı. Sayak'ın Dünya Şampiyonu olması Bingöl'de sevinçle karşılandı.

Dünya Bocce Şampiyonu Bingöl'den çıktı

Mersin’de düzenlenen Dünya Bocce (Rafaf & Volo) Şampiyonasında Bingöl adına yarışan milli sporcu Eda Sayak, finalde karşılaştığı Şili’li rakibini yenerek adını Dünya Şampiyonluğuna yazdırdı.
Dünya Bocce Şampiyonası, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi iş birliğinde 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında Halkkent Mahallesi'nde bulunan Toroslar Bocce Salonu'nda yapıldı.

Milli takım ile birlikte 35 ülkeden yaklaşık 350 sporcunun katıldığı Dünya Bocce Şampiyonası, Bingöl'den katılan Eda Sayak damga vurdu.

Raffa Altın Nokta Disiplini kadınlar kategorisinde mücadele eden Eda Sayak, yarı finalde Hırvat rakibini 12-3 yenerek finale yükseldi. Finalde ise Şilili rakibini 17-14 yenerek adını altın harflerle yazdırdı. Bu başarı, Türkiye'nin ilk dünya şampiyonluğu olarak tarihe geçti.

Milli Sporcu Esa Sayak'ın dünya şampiyonu olması Bingöl'de de sevinçle karşılandı. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, milli bocceciyi tebrik ettiler.

Bingöl Net Haber olarak,  ilk kez Dünya Şampiyonluğunu ülkemize kazandıran sporcu Sayak ve emeği geçen antrenör ve teknik heyeti tebrik ediyoruz.

 

AdminAdmin