GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-05-2022 16:30

Bingöl Üniversitesi Kuluçka Merkezi hizmet vermeye başladı 

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan ‘Kuluçka Merkezi’ hizmete girdi. Bölge insanının kanatlı hayvan üretimine destek olması amacıyla kurulan merkez, temmuz ayına kadar hizmet verecek.

Bingöl Üniversitesi Kuluçka Merkezi hizmet vermeye başladı 

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan ‘Kuluçka Merkezi’ hizmete girdi.

Kuluçka merkezi ile Bingöl’de bulunan kanatlı hayvan yetiştiricilerine büyük kolaylıkların sağlanmasını amaçlanıyor. Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan kuluçka merkezinin faaliyetleri temmuz ayı sonuna kadar devam edecek.  

Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan ‘Kuluçka Merkezi’ yeni dönemde kanatlı hayvan yetiştiricileri için hizmet vermeye başladı.

Kuluçka Merkezi ile ilgili olarak Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Aygün şu açıklamalarda bulundu:

"Kuluçkalık işlemi ve kuluçka makinelerinin kolaylıklarından faydalanmak üzere Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde daha önceden kurulan Kuluçka Merkezi’nin tekrar faal hale getirilmiş bulunmaktadır. Merkezin faaliyetlerine yeniden başlaması ile ilimizde bulunan kanatlı hayvan yetiştiricilerine büyük kolaylık sağlanacaktır. Merkezimizde hindi, kaz, tavuk, ördek ve keklik türünden kanatlı hayvan yavrularının çıkarılması için uygun ve tam donanımlı makinalar ve aparatlar mevcuttur. Özellikle kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan vatandaşlarımızı bu yıl da merkezimizde görmek bizleri mutlu eder. Ayrıca bu yıl Rektörümüzün katkıları ile Fakültemiz Zootekni Bölümüne, Yumurta Kalite ve Test Cihazı alındı. Bu cihaz sayesinde ilk defa bu sene kuluçka için gelen yumurtalarda kuluçka öncesi döllülük ve kalite özelliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalara da başlandı. Bu çalışmalar sayesinde kuluçka veriminin artması ve yetiştiricilerin daha az kayıpla üretim yapmalarına yönelik adımlar atılmış oldu. Bu vesileyle bizlere her daim destek olan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’a ve emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hakan İnci’nin koordinatörlüğünde mayıs ayında hizmet vermeye başlayan ‘Kuluçka Merkezi’ faaliyetlerine temmuz ayı sonuna kadar devam edecek.  

AdminAdmin