GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-05-2022 19:27

Bingöl İHH, ramazanda 4 bin aileye ulaştı

 “Ramazanı Yaşat” sloganıyla 2022 yılı Ramazan çalışmaları gerçekleştiren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, Ramazan Ayı’nda 4 bin aileye 1 milyon 235 bin TL yardım yaptıklarını söyledi.

Bingöl İHH, ramazanda 4 bin aileye ulaştı

Türkiye dâhil 58 ülkede Ramazan çalışmaları gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, toplamda 2 milyon 726 bin kişiye yardım ulaştırdı. İHH Ramazan süresince, 312 bin paket gıda kumanyası dağıtırken, 122 bin 446 yetim çocuğa da bayramlık kıyafet hediye etti. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye dâhil 58 ülkede “Ramazan’ı Yaşat” sloganıyla Ramazan çalışmaları gerçekleştirdi ve yüzbinlerce kişinin yüzünde tebessüme vesile oldu. Ramazan ayı boyunca 5 kıtada mazlumlara, mağdurlara, yetim ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine ulaşan İHH, toplamda 2 milyon 726 bin kişiye hayırseverlerin yardımlarını götürdü. 

“Ramazan’ı Yaşat” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştiren İHH ekipleri, 30 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalarak, Ramazan bereketini taşıdı. 

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, Afrika Kıtasının Mali ülkesine gıda paketi ve hafızlık yapan 500 öğrenciye iftar, Filipinler’de ise İftar ve Sahur yemeği programı düzenlediklerini söyledi. 

Bingöl İHH, Ramazan’da gönülleri ısıttı 

Bingöl merkez ve ilçelerinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Gili, “Ramazan Ayı’nda, ilimizde ve 7 ilçemiz ile 3 beldemizde kumanya dağıtım çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ramazan ayında 4 bin aileye 1 milyon 235 bin TL yardımda bulunduk. Ramazan Ayında; gıda, market kartları, yetim giyindirme, zekat, fidye, fitre, adak, akika ve şükür kurbanları olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduk.  Ayrıca, 2022 yılı Ramazan Ayı’nda Afrika kıtasının Mali ülkesine gittik. Mali’nin kuzeyindeki çatışmalar nedeniyle başkent Bamako’ya göç eden ve Faladje Mülteci Kampında yaşayanlara gıda kolisi dağıttık.  Mali’de hafızlık yapan 500 öğrenciye de iftar programı düzenledik. Mülteci kampı, kenar mahallelerde ve köylerde ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere gıda paketi dağıtımını yaptık. Ayrıca Filipinler Moro Bangsamoro’da bulunan Haticetül Kübra Yetimhanesi’nde İftar ve sahur programları gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda; Filipinler Moro, Mali, Afganistan, Suriye, Filistin (Gazze), Yemen, Somali, Kenya, Nijer olmak üzere buralarda Ramazan Ayı vesilesiyle yardımda bulunduk. Çalışmalarda emeği geçen, katkısı olan bütün hayırseverlerden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

İHH’nın genel çalışmalarına da değinen Gili, “İHH, yurt içinde İnsani Yardım Dernekleri ile birlikte toplamda Türkiye’de 81 ilde 1 milyon 417 bin kişiye yardım ulaştırırken, yurtdışında ise 1 milyon 308 bin kişiye ulaştı” dedi. 

Farklı coğrafyalarda Ramazan sevinci yaşandı 

Görevli, gönüllü ve bağışçılardan oluşan İHH ekiplerinin, uzun yollar kat ettiğinin ve farklı coğrafyalardaki Müslümanlarla Ramazan sevincini paylaştığını kaydeden Gili, “ Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bağışçıların zekat, fitre ve fidyeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı, yetimler ile ailelerine destek olundu, yetimlere bayramlık giysiler hediye edildi, kumanyalar dağıtıldı, iftariyelikler ulaştırıldı ve ihtiyaç duyulduğu tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunuldu” ifadelerini kullandı. 

1 buçuk milyon kişi kumanyalardan istifade etti 

Gili, “İHH, yurtiçinde 184 bin 929, Suriye’de 63 bin 186 ve yurtdışındaki diğer ülkelerde ise 63 bin 565 adet olmak üzere toplamda 312 bin 684 adet gıda kumanyası dağıttı. Bu kumanyalardan 1 milyon 563 bin kişi istifade etti. Kumanya paketlerinde, bir aylık temel gıda malzemeleri bulunuyordu. Yurt içindeki dağıtımlar illerdeki İnsani Yardım Dernekleri’yle birlikte gerçekleştirildi” diye konuştu. 

75 bin 289 aileye fitre, fidye ve zekât dağıtıldı 

İHH’ya emanet edilen zekâtların da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Gili, toplamda 75 bin 289 aileye fitre, fidye ve zekât dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi. 

380 bin 690 kişiye iftariyelik ikramı 

İHH tarafından; Türkiye, Suriye, Sırbistan, Polonya, Sudan, Burkina Faso, Çad, Mali, Nijer, Bangladeş, Arakan, Bangsamoro, Afganistan, Azerbaycan, Moldova, Ukrayna, Filistin-Gazze Şeridi, Yemen, Lübnan ve Suriye’de 380 bin 690 kişiye iftariyelik ikramında bulunulduğunu söyleyen Gili, ayrıca, 6 farklı ülkedeki 18 yetimhanede de bin 440 çocuğa Ramazan boyunca iftar ve sahur programı düzenlendiğini ifade etti. 

122 bin 446 yetim çocuğa bayramlık hediye edildi 

Gili, “İHH, Ramazan çalışmaları kapsamında önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları bayramlık elbiselerle sevindirdi. Hayırseverlerin destekleriyle alınan bayramlıklar, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında 122 bin 446 çocuğa hediye edildi” dedi. 

Gıda kartı ve hijyen paketi dağıtıldı 

İHH tarafından Türkiye genelinde 23 bin 584 aileye gıda kartı dağıtımında bulunduğunu belirten Gili, Suriye’de ise 2 bin 200 aileye gıda kartı, 48 bin 879 aileye ise hijyen paketi ulaştırıldığını söyledi. 

Filistin’e de yardım ulaştırıldı 

Gili, “İsrail işgali altındaki Filistin’deki insani yardım çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan’da da hayırseverlerin desteklerini ihtiyaç sahibi Filistinlilere ulaştırdı. İHH Filistin’de toplamda, 5 bin 552 adet gıda kolisi dağıtırken, bin aileye alışveriş kuponu verdi ve 16 bin 870 kişiye de iftarlık ikramında bulundu” şeklinde konuştu. 

AdminAdmin