EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-03-2021 18:47   Güncelleme : 16-03-2021 18:47

Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR arasında akademik protokol

Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR arasında akademik protokol

BNH - Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında "İŞKUR Kampüs" protokolü imzalandı.

Öğrencilerin iş hayatına hazırlanmasını içeren protokol, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ile İŞKUR İl Müdürü Fesih Güler tarafından imzalandı.

Protkole göre, kampüsü içerisinde kurulacak olan "İŞKUR Kampüs Ofisi" ile görevli iş ve meslek danışmanları tarafından öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle görüşme/mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulacak.

Rektör Çapak, imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün ilk kez iş hayatına atılmayı düşünen öğrenciler için kolaylık sağlayacak ve yol göstereceğini söyledi.

Böyle bir ofisin üniversite bünyesinde açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirten Çapak, "Bu ofis, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kendilerini bekleyen fırsatlar hakkında bilgilendirmeler yapılmasına olanak sağlayacaktır." dedi.

İŞKUR İl Müdürü Güler de kurumlarının bu tür faaliyetleri ile öğrencilerin deneyimlerinin artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Güler, şunları kaydetti:

"Bu program, teorik bilgilerinin geliştirilmesini hedefleyen ‘İşbaşı Eğitim Programı’ gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkân sağlayacaktır."

AdminAdmin