GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 17:59   Güncelleme : 06-02-2024 19:08

Bingöl Üniversitesi Fas'ta tanıtım fuarına katıldı

Bingöl Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı tarafından 3-4 Şubat 2024 tarihlerinde Fas'ın Kazablanka ve Marankeş şehirlerinde düzenlenen 'Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'na katıldı Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, fuarda Bingöl ve üniversiteyi tanıttı.

Bingöl Üniversitesi Fas'ta tanıtım fuarına katıldı

Bingöl Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı tarafından 3-4 Şubat 2024 tarihleri arasında Fas'ın Kazablanka ve Marankeş şehirlerinde düzenlenen 'Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı'na katıldı. Kazablanka ve Marakeş’teki fuarlarda Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının eğitim kalitesi ve çeşitliliği büyük bir ilgiyle karşılandı.

Fuarın açılışı, Türkiye'nin Fas Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bitlis Eren, Erciyes, Kastamonu, Sabahattin Zaim ve Selçuk Üniversitelerinin rektörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Faslı öğrencilerin fuara gösterdiği yoğun ilgi, Türkiye'nin eğitim alanındaki prestijini gözler önüne serdi.

 Fuarda konuşan yetkililer, Türk üniversitelerinin seçilmesinin, Türkiye'deki yükseköğretim kalitesinin Faslı öğrencileri cezbetmesinden kaynaklandığını belirtti.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi olarak fuara katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ülkemizi ve Üniversitemizi burada temsil etmenin mutluluğunu yaşadık. Üniversitemizin sahip olduğu olanakları burada öğrenci adayları ve ilgili kurum yöneticileriyle paylaştık. Bu fuarda bizleri ziyaret eden öğrenci adaylarına Üniversitemizin program çeşitliliğinin yanında sosyal donatıları, güçlü akademik kadrosu, fiziki yapısı ve Bingöl’ümüzün coğrafi konumunu anlattık. Fuarın Bingöl Üniversitesinin uluslararası alanda görünürlüğünü daha da arttıracağına ve Faslı öğrencilere önemli eğitim imkanları sunacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Fuarda Üniversitemiz standı yoğun ilgi gördü. Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç, standımızı ziyaret etti."

Prof. Dr. İbrahim Çapak, misafirlerine, YÖK'ün 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması' projesi kapsamında Pilot Üniversite olan Bingöl Üniversitesinij çalışmaları hakkında bilgi vererek, üniversitbünyesinde üretilen Bingöl balı takdim etti.

AdminAdmin