EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-06-2021 15:51   Güncelleme : 27-06-2021 15:51

Bingöl Üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesi ile Bingöl Üniversitesi'nin fakülte sayısı 10'na yükseldi

Bingöl Üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu

Bingöl Üniversitesi tarafından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi talebi YÖK tarafından onaylanarak Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmi Gazete’de yayınlandı.

2008-2009 akademik yılında Ziraat Fakültesi ile öğrenim hayatına başlayan Bingöl Üniversitesi, geçen 13 yılda hızlı bir büyüme kaydederek, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi ile 9’uncu fakültesine de kavuşmuş oldu.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak,konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Spor Bilimleri Fakültesi’nin Bingöl’e ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunnarak, "Spor Bilimleri Fakültesi ile Üniversitemiz daha güçlü ve daha güncel bilgiler ışığında akademik öğrenimini çağın gereklerine uygun şekilde sürdürmeye devam edecek. Spor Bilimleri Fakültemizin kurulmasında emeği geçen başta YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere herkese teşekkür ederim."

casino siteleri

Bünyesinde İslami İlimler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile beraber 8 fakülte bulunduran Bingöl Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulması ile fakülte sayısını 9’a çıkardı.

AdminAdmin