KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-05-2022 17:03   Güncelleme : 19-05-2022 17:45

Bingöl Üniversitesi 4. Kitap Fuarı açıldı

Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen Bingöl Üniversitesi 4. Kitap Fuarı, 2 yıl aradan sonra kitap severlere kapılarını açtı. Birçok etkinliğin düzenleneceği fuarda, 140 yayın evi stant açtı.

Bingöl Üniversitesi 4. Kitap Fuarı açıldı

Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen, Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi tarafından desteklenen ‘Bingöl Üniversitesi Geleneksel Kitap Günleri’nin 4.’sü Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıllık aranın ardından yeniden kitap severe kapılarını açtı.

Bingöl Üniversitesi merkez yerleşkesindeki Sosyal Yaşam Merkezinde 140 yayıneviyle okurlarına kapılarını açan fuar, 20 etkinliğe ev sahipliği yapacak. 18 Mayıs’ta başlayan kitap fuarı 31 Mayıs’ta sona erecek. 31 Mayıs’a kadar her gün 09.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olan fuarda 30 yazar okurlarıyla buluşacak.  

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak,  kitap fuarının açılışında yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgınının ardından fuarı düzenleyebildikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Çapak, "Bu tür etkinliklerin üniversitemiz ve ilimiz için çok önemli, faydalı olduğunu düşünüyorum” diyen Rektör Çapak, “İnşallah fuara gelenler, fuarı gezenler, kitap alanlar, söyleşilerden istifade etmiş olacak. Üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Tolga Balcı da fuarda çok güzel bir alan oluşturulduğuna dikkat çekerek, "Burada yazarlarımız, hocalarımız, öğrencilerimiz bir arada. Çok güzel, enerjik bir atmosfer var. Bu fuar inşallah tüm Bingöl Üniversitesi ve Bingöl için hayırlara vesile olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.  

Fuarın açılışına, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Siirt Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Nihat Şındak, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Tolga Balcı da katıldı.

AdminAdmin