KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-10-2021 15:11   Güncelleme : 22-10-2021 15:42

Bingöl Kısa Film Festivali ödül töreni

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali' ödül töreni ile son buldu.

Bingöl Kısa Film Festivali ödül töreni

Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafında bu yıl üçünsüsü düzenlenen ve 5 ülkeden 245 filmin katıldığı ve çeşitli etkinliklerle hafızalara kazınan 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali ödül ve kapanış töreni yapıldı.

Bingöl Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilien törene, Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, festival jüri üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Mehmet Aslantuğ'un başkanlığını yaptığı jürinin değerlendirmesi sonucu Sabah Mohammadi'nin yönettiği İran yapımı "Ghorobe Tolani (Uzun Bir Gün Batımı)" filmi birinci, yönetmen Muhammed Furkan Daşbilek'in çektiği "Bir Nehir Kıyısında" filmi ikinci ve Mitra Raeesmohammadi'nin çektiği "Tame-e Shirin-e Tariki (Karanlığın Tatlı Tadı)" filmi ise üçüncü seçildi. Eniz Manaz'ın "Abella'nın Yolculuğu" flmi juri özel ödülüne, Büşra Bülbül'n "Çamaşır Suyu" filmi ise Bingöl Şheri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Fsetivalin senaryo yarışması bölümünde de Mitca Mahmutoğlu'nun yazdığı "Eser Akide Hanım ve Çocukları" adlı eseri birinci olurken, İlkay Tolga Havabent'in "Mutluluğun Fotoğrafı" adlı senaryosu da  juri özel ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren filmlerin ödülleri, Vali Ekinci, Belediye Başkanı Arıkan, Prof. Dr. Çapak tarafından sahiplerine verildi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, törende yaptığı konuşmada, bu festival için çalışılmış her eserin Bingöl insanın yüreğinde bin bir çiçekli bahçeye dönüştüğünü paylaşmak istediğini söyledi.

"Ben tekrar bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diyen Vali Ekinci, "Yurt içinden ve yurt dışından beyaz perde heyecanını Bingöl sokaklarına taşıyan, Bingöl semalarında yıldızlar geçidi yaşatan sinema sevdalılarına Bingöllü hemşehrilerim adına saygılarımı sunuyorum. Bu şehre layık daha büyük organizasyonlarda buluşmak ve bu şehrin güzelliklerini uluslararası alanda daha fazla tanıtabilmek dileğiyle hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

3.Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği elçuk Balcı konseriyle son buldu.

AdminAdmin