Bingöl İl Trafik Komisyonu, kentin trafik sorunlarını görüşmek üzere toplandı.
Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, yapıldı. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, kurum müdürleri, komisyon üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Vali Usta, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Bingöl’ün trafik konusunda daha yaşanabilir bir şehir haline getirilebilmesini amaçladıklarını söyledi.
Trafik kurallarına riayet edilmesini isteyen Vali Usta, "İlimizdeki trafik sorunlarına kalıcı ve etkin çözümler üretebilmek amacıyla bugün geniş katılımlı bir toplantı yapıyoruz. Farklı kesimlerden, farklı bölgeler için gelen talepleri ve gündem maddelerini ilgi aktörlerle birlikte ele alarak değerlendirecek ve çözümler geliştireceğiz.” dedi.
Toplantının ilk bölümünde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunum eşliğinde ilin trafik sorunları ele alındi.
Toplantının ikinci bölümünde ise vatandaşlar ve kurumlardan gelen dilekçe ve yazılarda belirtilen talepler ile gündemde yer alan diğer konular görüşülerek karara bağlandı.
İl Trafik Komisyonu Toplantısı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.