GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-10-2022 17:19   Güncelleme : 13-10-2022 18:10

Bingöl Hükümet Konağı eski binası tarihten siliniyor

Bingöl'ün tarihi dokularından biri olan eski Hükümet Konağı binası yıkım çalışmaları hızla sürüyor. Eski Hükümet Konağı binasının yıkılmasının ardından kentin tarihini yansıtacak başka önemli eser kalmıyor. Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının ardından alanda kent meydanı yapılacak.

Bingöl Hükümet Konağı eski binası tarihten siliniyor

Dönemin Bayındırlık Bakanlığı tarafından 1975 yılında açılan proje yarışmasının ardından yapımına başlanan ve 1980'li yıların başında hizmete giren Bingöl Hükümet Konağı binası yıkım çalışmaları sürüyor.
 
Bingöl Valiliği, Bingöl Adliyesi ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının 42 yıl hizmet verdiği ve Bingöl'ün simgelerinden biri olan hükümet konağı tarihten siliniyor.

Yıkımın tamamlanmasının ardından kentin en eski yapılarından biri olan hükümet konağı da tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak.

Çatıları ve pencereleri sökülen binanın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Bugün (13.10.2022) binanın Bingöl Valiliği olarak kullanılan bölümünün yıkımı gerçekleştirildi.
Hükümet konağının yıkılmasının ardından söz konusu alanda, Bingöl Belediyesi tarafından modern bir kent meydanı yapılacak.

AdminAdmin