SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-10-2022 15:15

Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk romatoloji uzmanı

Sağlık Bakanlığı 106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası Bingöl'e ilk defa atanan romatoloji uzmanı doktor Bingöl Devlet Hastanesi'nde poliklinik hizmeti vermeye başladı. İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, son bir yılda gastroenteroloji, nefroloji, endokrinoloji, erişkin yoğun bakım, yenidoğan yoğun bakım ve onkoloji uzmanı doktorların kentte hizmet verdiğini bildirdi.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk romatoloji uzmanı

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündodu, Sağlık Bakanlığının 106. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında atanan romatoloji Uzmanı Dr. Gülay Alp'in Bingöl Devlet Hastanesindeki görevine başladığını bildirdi.

Gündoğdu, İl Sağlık Müdürlüğünün çalışmaları sonucu son dönem devlet hizmet yükümlülüğü kuraları kapsamında Bingöl'de bulunmayan birçok tabip ve uzman tabip ataması yapıldığını belirterek, yıl içerisinde gerçekleşen atamalar sonucunda gastroenteroloji, nefroloji, nndokrinoloji, erişkin yoğun bakım, yenidoğan yoğun bakım (ilk), onkoloji (ilk) ve romatoloji (ilk) uzmanı doktor atamalarının yapıldığını hatırlattı.

Bingöl'de özellikle ihtiyaç duyulan branşlarda yapılan atamalarla sağlık tesislerindeki doktor eksikliğinin büyük oranda giderildiğını aktaran Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Bunun yanında ilimizde ihtiyaç duyulan tıbbi cihazlarla ilgili de yoğun bir çalışma yürütülmektedir. Geçen yıl tomoğrafi cihazı yenilenerek hizmete alınmıştı. Bu yıl içerisinde de MR cihazı, laporoskopi, göz anjiografi, endoskopi-kolonoskopi, USG, holter, yeni röntgen cihazı ve diş ünitleri de yenilendi.
Böylece ilimizde uzman hekim ve yan dal uzman hekim alanlarında başlayan hekimlerimiz ve yeni cihazlarla birlikte sağlıkta dönüşümümüz devam etmektedir. Vatandaşlarımızı en hızlı ve rahat hizmet alacakları sağlık sistemini oluşturmak adına çalışmalarımız durmaksızın devam etmektedir.
Yeni başlayan hekimlerimizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum."

AdminAdmin