GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2022 15:55   Güncelleme : 14-10-2022 17:25

Bingöl'de Masabaşı ve Saha Tatbikatı gerçekleştirildi

Vali Kadir Ekinci başkanlığında, Bingöl AFAD koordinasyonunda, Diyarbakır, Erzurum, Van, Bitlis ve Muş AFAD ekipleri ile kentteki ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile ‘Masabaşı ve Saha Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Bingöl'de Masabaşı ve Saha Tatbikatı gerçekleştirildi

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Bingöl’de afet tatbikatı yapıldı.
İlk olarak Bingöl AFAD Müdürlüğünde, İl Müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek tatbikatın senaryosu değerlendirildi.

Vali Kadir Ekinci Başkanlığında AFAD Kriz Merkezi’nde Masabaşı Tatbikatı başlatıldı.
Daha sonra planlanan senaryo gereği deprem nedeniyle Bingöl-Genç yolunda meydana gelen trafik kazasına müdahale edildi.
Belediye Başkanlığı önündeki yolda akaryakıt yüklü bir tankerin devrilmesi sonucu kimyasal gaz sızıntısına KBRN ve itfaiye ekiplerince müdahale edilmesi ve zehirli gazın dekontaminasyonu ve yangın çıkan bir binada mahsur kalan vatandaşların kurtarılması ve yangına müdahale çalışmaları başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikat kapsamında son olarak Hükümet Konağı enkazında arama, kurtarma faaliyetleri yapıldı, binada ölü ve yaralıların enkazdan çıkarılması tatbikatı gerçekleştirildi.

Bingöl AFAD koordinasyonunda yapılan tatbikata, İl Sağlık Müdürlüğünce 7 ambulans, 4 UMKE aracı, 1 acil müdahale aracı ve 40 Acil 112 ve UMKE personeli ile Bingöl Belediyesi, enmiyet, jandarma, Diyarbakır, Erzurum, Van, Bitlis ve Muş AFAD ekipleri ile kentteki ilgili sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri katıldı.

AdminAdmin