GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-10-2022 12:17

Bingöl Belediyesi'nin ağaç hassasiyeti

Yarım asırlık eski hükümet konağının yıktırılıp yerine Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesi’nin nuygulacağı alandaki ağaçlar, Bingöl Belediyesi ekiplerince başka yerde dikilmek üzere hassasiyetle yerinden söktürülüyor. Ekiplerin bu hassasiyeti, vatandaşlar arasında "Kesilmeden de oluyormuş" dedirtti.

Bingöl Belediyesi'nin ağaç hassasiyeti

Bingöl Belediyesi, kentin kimliğine değer kazandıracak Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesi’nin uygulanacağı alandaki ağaçları özenle söktürerek başka bölgelere naklediyor.
Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesi kapsamında şehrin ilk kent meydanı inşa edilecek.

Eski hükümet konağı ve adliye binasının olduğu 17 bin 500 metrekare açık alanda yapılacak meydan, 2 katlı ve 500 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı ile şehre yeni bir vizyon kazandırılacak.

Projenin uygulanacağı alanda bir yandan eski hükümet konağının yıkım çalışmaları devam ederken bir yandan da Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ağaçların nakledilmesi için hassasiyetle çalışıyor.
Kökleri zarar görmeden yerinden sökülen ağaçlar, araçlara yüklenerek önceden belirlenen alanlara naklediliyor.
Burada ekiplerce yeniden dikimi gerçekleştirilen ağaçlar, eski formlarına kavuşmaları için titizlikle takip ediliyor.

AdminAdmin