GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-08-2023 12:30   Güncelleme : 29-08-2023 12:42

Bingöl Belediyesi asfalt üreterek 5 milyon tasarruf yapacak

Bingöl Belediyesi olarak Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip plentimizde üretime başladık. Bingöl Belediyesi kent içi yolların bitümlü sıcak karışım asfaltla kaplanması 40 milyon yatırımla asfalt plenti kurdu. Buradan üretilecek malzeme ile bu yıl toplam 134 bin metrekare BSK asfalt yapımı işine start verildi. Böylece Bingöl Belediyesi satın alan belediyeden, üreten, katma değer yaratan belediyeciliğe geçiyor. Belediye kenti üreteceği asfalt çalışmalarından yaklaşık 5 milyon TL tasarruf edecek.

Bingöl Belediyesi asfalt üreterek 5 milyon tasarruf yapacak

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın vizyon projelerinden olan ve kentin elzem yatırımları arasında yer alan asfalt plenti tamamlandı. Belediye, bu yıl 134 bin metrekare yol ağını kendi ürettiği asfalt ile yeniliyor.
Bingöl Belediyesi tarafından yaklaşık 40 milyon yatırımla 21 bin 650 metrekare alan üzerine inşa edilen asfalt plentini tamamlandı.
Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip plentte üretilen asfalt ile kent geleninde BSK asfalt çalışmalarına start da verildi.

BAŞKAN ARIKAN ASFALT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Yeşilyurt Mahallesinde sürdürülen asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Arıkan, kentin tüm mahallelerinde ana arterler başta olmak üzere BSK asfalt çalışması yapılacağını söyledi.
Bu yıl 134 bin metrekarelik yol ağının yenileneceğini ifade eden Başkan Arıkan, “Geçtiğimiz günlerde şehrimizin iki yakasını birleştiren Abdullah Bazencir Köprüsünde sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Bugün de Yeşilyurt Mahallemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma kapsamında önceliğimiz ana arterler olacak. Kent trafiğinin yoğun olduğu noktalarda tahrip olmuş yollarımızı ile kilitli parke taşı bulunan yollarımızı BSK asfalt ile kaplayacağız. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz ihale kapsamında 50 Milyon TL yatırım gerçekleştireceğiz İnşallah.” dedi.

SATIN ALAN BELEDİYEDEN ÜRETEN BELEDİYEYE
Başkan Arıkan, şehir içi yol ağlarındaki asfaltlama çalışmalarını daha az maliyetle çözmek, kaliteli ve hızlı hizmet üretmek hedefiyle asfalt plenti yatırımını hayata geçirdiklerini vurgulayaraka, “Bingöl Belediyesi olarak artık satın alan belediyeden üreten belediyeye geçiyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla üreteceğimiz BSK asfalt ile şehrimizin dört bir yanındaki yollarımızı daha kullanışlı daha güvenli hale getireceğiz İnşallah.” ifadelerini kullandı.

5 MİLYON TL TASARRUF EDİLDİ
Asfalt plenti yatırımıyla bu yıl yaklaşık 5 Milyon TL tasarruf sağlandığını vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi:

"Sadece bu yıl 13 kilometrelik yol ağının yenilenmesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ihalede 32 bin ton asfalt kullanılacak. Kendi üretimimizi yaptığımız için yaklaşık 5 milyon TL tasarruf sağlamış olduk. Buradan kazandığımız tasarruf ile şehrimizin farklı noktalarında hizmetler yürüteceğiz İnşallah. Asfalt plenti yatırımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Projemizin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ile Sayın Zeki Korkutata’ya önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, ekip arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin.”
 

AdminAdmin