EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-01-2022 11:42   Güncelleme : 19-01-2022 11:42

Bingöl Afrika dostluk köprüsü! Afrika heyeti Bingöl'de

Bingöllü iş insanları ile Afrika ülkesi Benin iş insanlarını bir araya getiren iş insanı Yılmaz Demir ile Benin Endüstriyel Yeniden Yapılanma ve İyileştirme Genel Müdürü Tonato Airy, iş gezisi için Bingöl’e geldi.

Bingöl Afrika dostluk köprüsü! Afrika heyeti Bingöl'de

Bingben Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Başaran ve yönetim kurulu üyeleriyle karşılanan Yılmaz ve Airy'nin, Bingöl’de başta Vali Kadir Ekinci ve diğer kurumları ziyaret etmesi bekleniyor.

Bingöl iş insanlarının Benin'deki ortakları arasında yer alan Airy, oraklarını ziyaret etmek ve iş ortamlarında görmek için Bingöl'e geldiğini belirterek, Benin'de çok projeleri olduğunu söyledi.
Ariy, şunları söyledi:
"Yılmaz Demir bey ile ortak karar verdiğimiz bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan çok mutluyum. Bingöl'deki ortaklarımı ziyaret etmek ve Türkiye'yi görmek için geldim. Daha önce hiç Türkiye'ye gelmemiştim. Bu ziyaret bir fırsat oldu benim için. Bingöl'deki arkadaşlarımız daha önce Benin'e geldiler, onları burada gördüm. Büyük işler yapmak için büyük makienelre gerek yok, gönüllü insanlar olsun yeter. Bingöl'de olmaktan mutluluk duyuyorum."
Ülkesinde iki kimliği bulunduğunu hatırlatan Airy, bunlardan birincisinin yatırımlarla ilgili devlet görevlisi, ikincisinin ise iş insanı olduğunu ifade etti.

Doğup büyüdüğü topraklara vefa borcunu ödemek için birşeyler yapmak için çırpındığını anlatan iş insanı Yılmaz Demir ise iki ülke iş insanları arasında köprü olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Memleketi Bingöl'de olmaktan büyük onur duyduğunu anlatan Yılmaz Demir, "Amacım Bingöl ile Benin arasinda köprü oluşturmak ve Bingöllü iş insanlarını Afrik'a pazarıyla buluşturmak, tanıtmak ve ihracat hacmimizi artırmaktır." dedi.
Yılmaz Demir, Türkiye'den Benin'e mobilya sektöründe yatırım yapmaya karar verdiklerini ve bunun için araştırma yaparken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın tavsiyesiyle Bingöl'ü tercih ettiklerini hatırlatarak, işin yüzde 70'ninin tamamlandığını belirtti.
Bingöllü iş insanları ile Benin'de bir mobilya fabrikası kurulacağını anlatan Demir, "Çalışmak isteyen Bingöllü arakadaşlarla Benin'e gittik, gezdiler, gördüler. Daha sonra bir fabrika kurmaya karar verdik. Şu aunda işin yüzde yetmişini bitirmişiz diyebilirim. İş ve işlemler devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Afrika'ya yatrım kararı alan Bingben Yönetim Kurulu Başkanı Başaran da kendilerinin de daha önce iki kere Afrika'yı ziyaret ettiğini hatırlatarak, misafirlerinin ortaklık yapısı ve gelinen noktada yapılan çalışmalar konusunda bilgi alış verişinde bulunacaklarını söyledi.
Misafirlerini ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Başaran, "Bu ziyaret aslında güçlü bir işbirliği yaptığımızın sinyalidir, göstergesidir. Bu ziyareti önemsiyoruz. Bütün ekibizi hazır kıta bekliyoruz. Afrika'da ortaklarımız alt yapı çalışmalarını sürdürüyor, bizde burda makine ve ekipman temini konusunda büyük mesafe katettik. Yakın zamanda inşallah işimize start vereceğiz. Orada çok ciddi işler yapacağımıza inanıyorum. BU işlerinin yapılması durumunda hem ülkemize hem de Bingöllümüze ciddi anlamda katkı sağlayacağına umuyoruz. İnşallah çok kısa sürede Bingöl'den afrika'ya bir dostluk köprüsü kuracağız." diye konuştu.
 

AdminAdmin