GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-11-2022 18:54

BİNÇEVDER Başkanı Karaarslan binlerce çocuğu kitapla buluşturdu

BİNÇEVDER Başkanı Emekli Ziraat Mühendisi Cuma Karaarslan, öğrencileri kitaplarla buluşturmaya devam ediyor. Karaarslan, son olarak Bingöl Vali Güner Orbay Orta Okulu'na kitap bağışında bulundu.

BİNÇEVDER Başkanı Karaarslan binlerce çocuğu kitapla buluşturdu


Başlattığı kampanyayla binlerce çocuğu kitapla buluşturan Emekli Ziraat Mühendisi Cuma Karaarslan, Vali Güner Orbay Ortaokulu’na kitap bağışında bulundu.
Aynı zamanda Bingöl Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre, Gençlik ve Sivil Toplumu Geliştirme Derneği (BİNÇEVDER) Başkanı olan Karaarslan, yıllardır birçok sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. TEMA Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yıllarca faaliyetlerde bulunan Karaarslan, son olarak sosyal medya hesaplarından kitap toplama kampanyası düzenledi.

Kampanyayla ülkenin dört bir yanından gelen kitapları öğrencilerle buluşturan Karaarslan, yaptığı açıklamada, bu yıl altmışa yakın köy okulu ve derneğe kitap yardımında bulunduklarını aktardı.

Şu ana kadar binlerce çocuğu kitapla buluşturduklarını dile getiren Karaarslan, daha fazla çocuğu kitapla buluşturmak için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Son olarak Bingöl Merkez Vali Güner Orbay Ortaokulu’na kitap bağışında bulunan Karaarslan, okulun rehber öğretmeni Nihat Ekincioğlu’nun kendilerine ulaştıklarını ve bu vesile ile okula katkıda bulunduklarını belirtti.

Okulda sınıflarda kitap okuma saati etkinliğinin bulunmasının kendisini mutlu ettiğini ve heyecanlandırdığını söyleyen BİNÇEVDER Başkanı Karaarslan, şunları kaydetti:

"Okullarımızda böyle güzel bir etkinliğin yapıldığını bilmek ve buna tanıklık etmek bizleri mutlu etti. Böyle bir etkinliğe katkıda bulunmak, çocukların daha fazla kitapla buluşmasını sağlamak istedik. Okul yönetimine ve öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.

Bu kampanya sosyal medya üzerinden başlattığımız bir hareketti. Kendi çabalarımıza kitap bağışçılarımızın katkılarıyla dalga dalga büyüdü. İlk başlarda birkaç köy okulu ile başladık ama şu anda Bingöl’ün il ve ilçeleri dâhil yüzlerce okulda binlerce çocuğu kitapla buluşturduk. Elimizde bulunan son kitabı dahi nerede olursa olsun ihtiyacı olan, okumaya hevesli çocuğa ulaştırana kadar durmayacağız. Kitap bağışında bulunmak isteyenler bizlere ulaşabilir. Daha fazla çocuğa ulaşmak için daha fazla bağışçıya daha fazla gönüllüye ihtiyacımız var. Ben nefesim yettiğince ve kitabım olduğu müddetçe bu çalışmaları yürüteceğim. Yarınlarımızı inşa edecek olan çocukların, güçlü zihinlere, zengin hayal gücüne ihtiyaçları var. Buda ancak kitaplarla, onlara başka dünyaların olduğunu göstermekle mümkün."

AdminAdmin