GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2024 20:46

BGC: Meslektaşlarımızın çalışma şartları iyileştirilmeli

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımlanan mesajda, kamu ile halk arasında köprü görevi gören gazetecilerin çalışma şartlarının hem ekonomik hem de sosyal anlamda iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

BGC: Meslektaşlarımızın çalışma şartları iyileştirilmeli

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti (BGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, basın meslek ilkeleri ışığında görevleri peşinden koşan medya  çalışanlarının halkın çıkarlarını savunduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada, 10 Ocak'ın 1962 yılından itibaren '’Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlandığı hatırlatılarak, tüm basın camiasının günü kutlandı.

Gazetecilerin, halkın gözü, kulağı, sesi olma konumuyla halkın sorunlarını yetki sahiplerine iletme ve çözümünde çok önemli bir görev yaptığı anımsatılan açıklamada, bu zorlu görevi yerine getiren gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesinin yanı sıra basın özgürlüğü konularının da giderilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, “Farklı görüş ve düşünceleri nesnel ve objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız basının, toplumun bilinçlenmesinde ve güçlenmesinde büyük payının olduğuna inanıyoruz. Meslektaşlarımız sorumluluk bilinciyle  yayınlarını başarıyla sürdürüyorlar. Meslektaşlarımızın görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine için gerekli imkanların sağlanılması gerektiğini ifade ediyoruz. Arkadaşlarımızın çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi öncelikler arasında yer almalıdır. Meslektaşlarımızın çalışma şartları ihtiyaçlarından biri olan ve meclise sunulan Yeşil pasaport önergesinin bütün partilerin desteğiyle meclisten onaylanmasını talep ediyoruz. Bu konuya katkı sunan herkese de teşekkür ediyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'müzü kutluyor, meslektaşlarımızın güvenli ve daha iyi şartlarda görevlerini yapabilecekleri bir yıl temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
 

AdminAdmin