GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-01-2023 18:33   Güncelleme : 03-01-2023 19:01

Başsavcılık telefon dolandırıcılığı konusunda uyardı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, kendisini hakim, savcı ve kamu görevlisi diye tanıtarak para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Uslu, telefonla para isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Başsavcılık telefon dolandırıcılığı konusunda uyardı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda uyardı.

Başsavcı Uslu, yaptığı açıklamada, son dönemde bazı şahısların Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı başta olmak üzere, vatandaşları telefonla arayıp Bingöl'de görevli hakim, savcı adına aradığını söyleyerek, adliyede çeşitli dosyalarda isminin geçtiğini ve verdikleri hesaba para yatırılması talebinde bulundukları ve geliştirdikleri hileli hareketlerle dolandırıcılık yapmaya çalıştıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Vatandaşları telefonla arayp kendisini hakim, savcı, kamu görevlisi, polis veya jandarma diyetanıtarak para talebinde bulunanlara itibar edilmemesini isteyen Uslu, vatandaşları şöyle uyardı:

"Bingöl halkınca bilinmelidir ki, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca telefon ya da diğer iletişim yollarla adliyede-emniyette dosyalarının olduğundan bahisle hiçbir şekilde para talebinde bulunulmamaktadır. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı olarak şahsım adına, ayrıca ilimizde görevli hakim savcılarımız adına telefon gibi iletişim vasıtalarıyla iletişime geçilen vatandaşlarımız tarafından bahsi geçen dolandırıcılık teşebbüslerine hiçbir şekilde itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın durumu İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, 112 ihbar hattına bildirmeleri ya da Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı Müracaat Bürosuna bizzat başvuruda bulunmalarını önemle rica ederim. Bugüne kadar başsavcılığımıza bildirilen vakalarda, faillerin tespiti ile müsnet suça konu soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir."

AdminAdmin