SİYASET
Giriş Tarihi : 30-10-2022 18:41   Güncelleme : 30-10-2022 19:37

Bakan Muş, Bingöl'de muhalefete yüklendi: "Kooperatife başkan seçmiyoruz"

Bingöl'de çeşitli temaslarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Bingöl İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, muhalefet parti liderlerinin oluşturduğu 6'lı masayı eleştirerek, "Yönetime talip olunan basit bir apartman kooperatifi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmeye talip olacaksınız. O zaman orada o iradenin ortaya çıkması lazım. Kimde var o irade, Recep Tayyip Erdoğan’da var." dedi

Bakan Muş, Bingöl'de muhalefete yüklendi:

Bingöl'de çeşitli temaslarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Yönetime talip olunan basit bir apartman kooperatifi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmeye talip olacaksınız. O zaman orada o iradenin ortaya çıkması lazım. Kimde var o irade, Recep Tayyip Erdoğan’da var." dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bingöl’e ilk olarak Solhan ilçesinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Buradan Bingöl'e geçen Bakan Muş, Ticaret Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla buluştu.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Bingöl Valiliğini ziyaret eden Bakan Muş, valilik şeref defterini imzaladı, Vali Kadir Ekinci’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bingöl Belediye Başkanlığı yeni hizmet binasını da gezen Bakan Muş, Belediye Başkanı Erdal Arıkan'dan belediye hzimetleri hakkında brifing aldı.

Bakan Muş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Muş, milletten 5 yıl daha yetki istediklerini söyledi.

Şimdiye kadar arkalarında dimdik duran milletten 5 yılda bir yetki istediklerini aktaran Muş, konuşmasına şöyle devam etti:

"AK Parti döneminde enflasyon, alındığı yerlerden tek haneli seviyelerde tutuldu. Son yılları saymazsanız, ortalaması yüzde 8-9 civarındadır. Tek haneliye indirmiştik, son dönemlerde enflasyonda bir artış var. Türkiye’nin etrafındaki çembere bakın, yaşanan gelişmelere, yaşanan olumsuzluklara, istikrarsızlıklara, buna rağmen büyümesini sürdürmeyi başarmış bir ülke. Türkiye, 250 milyar dolar ihracat hedefini bu yıl gerçekleştirmiş olacak. Dış ticaretinde 550 milyar dolara hatta daha yukarısına yaklaşmış bir ülke. Nereden bakarsınız bu ülkenin 100 milyar dolara yakın hizmet ihracatı var. Biz hep mal ihracatından bahsediyoruz ama bir de 100 milyar dolar hizmet ihracatı var bu ülkenin. Yani mal ve hizmet ihracatı aslında 350 milyar dolarlara yaklaşmış bir ülke. Bunlar önemli rakamlar. Mal ve hizmet ihracatına bir de dış ticaretin tamamını aldığınız zaman 650 milyarın üzerine çıkan devasa bir ekonomisi var Türkiye’nin. Ve son dönemde yaşanan bütün badirelere rağmen Türk ekonomisi büyümesini sürdürüyor."

Altılı Masa

Ticaret Bakanı Muş, bir memleketi idare etmek için iradeye ihtiyaç duyulduğunu, iradenin olmadığı yerde ise memleketin yönetilemeyeceğini, dolayısıyla iradenin Recep Tayyip Erdoğan'da var olduğunu söyledi.

Muhalefet liderlerinden oluşan 6'lı masayı isim vermeden eleştiren Muş, "Biz bir tane belediye başkanı seçtik Bingöl için. Bingöl belediye başkanı bir tane, iki tane seçmedik veya 3 tane seçmiyoruz, bir kişi seçiyoruz. 3-4 tane olsa kavga ederler. Yönetemez adam Bingöl’ü. Bir tane belediye başkanı var. Biz hepimiz bir araya geldik, görünen 6 kişi, görünmeyenlerle beraber 8 kişiyiz, 9 kişiyiz neyse, hep beraber idare edeceğiz, hep beraber yöneteceğiz ortak karar alacağız, Cumhurbaşkanı seçilince o bize gelecek soracak biz ona göre söyleyeceğiz gidecek o da yönetecek. Böyle bir yönetim şekli olabilir mi, bu yürür mü? Bir belirsizliğe götürür Türkiye’yi. Çünkü irade koyması gerekiyor liderin. İrade koyamazsa, Türkiye Cumhuriyeti dediğiniz 86 milyon nüfusu olan 1 trilyon dolarlık ekonomisi, 700 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmi ile devasa bir ülke. Avrupa ile Asya arasında, bir ucu Kuzey Afrika’ya, bir ucu Ortadoğu’ya, bir ucu Kafkaslara bir ucu balkanlara, doğu Avrupa’ya dayanan bir ülke. Yönetime talip olunan basit bir apartman kooperatifi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmeye talip olacaksınız. O zaman orada o iradenin ortaya çıkması lazım. Kimde var o irade, Recep Tayyip Erdoğan’da var.” diye konuştu.

Bakan Muş’un Bingöl ziyaretine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan eşlik etti.

AdminAdmin