EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-10-2021 15:00   Güncelleme : 22-10-2021 15:09

"Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum"

Bingöl Üniversitesi'nce yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum" projesi, ortaokul öğrencilerine tanıtıldı

Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fevzi Şevik’in yürütücülüğünde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen “Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum” projesi, tantım toplantısı gerçekleştirildi.

Kent merkezindeki ortaokullardan 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projede, atık yönetimi, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar, geri dönüşüm, gıda israfı, ekosistem gibi konular anlatıldı.

Öğrencilere günümüzde atıkların nasıl geri dönüştüğünü uygulamalı olarak, teknik geziler ile öğretildi. Öğrenciler etkinlik sürecinde konunun uzmanları tarafından laboratuvar ve saha çalışmaları ile gözlem ve deney gibi yollarla yaşayarak ve pratik yatırılarak öğrenmeleri sağlandı.

Proje yürütücüsü Şevik, toplantıda yaptığı konuşmada, öğrencilere çevre bilinci konusunda bilgilendirdiklerini söyledd.

Şevik, şunları kaydetti:

"limiz merkezde ortaokullarından toplam 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Atıkları Dönüştürüyor Doğamı Koruyorum’ projesi ile atıkların nasıl dönüştürüldüğünü, doğadaki hangi maddenin ne kadar sürede yok olduğunu, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar hakkında laboratuvar ortamında uygulamaları olarak öğrencilere anlatıldı. Bu konuda bize her zaman destek olan, üniversitemizin imkânlarını ve salonlarını kullanmamıza izin veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocama teşekkür ediyorum."

Beş gün süren program sonunda öğrencilere bilgilendirme broşürleri ve hediyeler dağıtıldı.

AdminAdmin