SİYASET
Giriş Tarihi : 17-04-2023 18:23   Güncelleme : 17-04-2023 19:00

Atalay: Bütün adaylar mal varlıklarını açıklasın

Eski Bingöl Belediye Başkanı ve CHP listesinden Millet İttifakı adayı olan Serdar Atalay, iftar programında gazetecilerle bir araya geldi. Piramit Kafe'de düzenlenen programda konuşan Atalay, seçimden önce ve sonra mal beyanında bulunduğunu belirterek, diğer siyasi parti adaylarının da mal beyanında bulunması çağrısında bulundu. Programa, CHP'nin diğer adayları Mehmet Canlı ve İlhami Gelen ile Millet İttifakı üyesi parti il başkanları katıldı.

Atalay: Bütün adaylar mal varlıklarını açıklasın

Eski Bingöl Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden Millet İttifakı adayı olan Serdar Atalay, iftar programında gazetecilerle bir araya geldi.

Piramit Kafede düzenlenen programa, Atalay'ın yanı sıra, diğer adaylar Mehmet Canlı ve İlhami Gelen, CHP İl Başkanı Hasan Aktaş, Gelecek Partisi İl Başkanı Muhittin Ağırbaş, Saadet Partisi İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı Mikail Kovalar, Deva Partisi İl Başkan Yardımcısı Mustafa Artan ve kentteki basın kuruluşu temsilcileri katıldı.

İftar programının ardından konuşan Atalay, davetlerine icabet eden gazetecilere teşekkür etti.

Atalay, gazetecilerin belediye başkanlığı döneminde yaptığı icraatlar ve bazı çalışanlara mobing uyladığı iddialarının sorulması üzerine, "Belediyelere tanınan bir hak vardı. Kamu personelinden kamu kuruluşlarına eleman yönlendirme şeklinde. O kapsamda otuz kadrolu işçiyi İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdik. Çünkü bize tanınan bir hak vardı. Belediyenin de ekonomik yükü biraz ağır. Ayrıca kamu kuruluşuna gidecek arkadaşların hiçbir özlük kaybı yoktu, ikramiyelerini bizde üç taksitle alıyorlarsa orada peşin alacaklar." diye cavep verdi.

Bütün siyasiler bal beyanından bulunmalı 

Bingöl Milletvekili Adayı Atalay, seçimden önce bütün siyasilere kamouyuna mal beyanında bulunmaları çağrısında bulunarak, şöyle konuştu:

"Ben şeffaf bir siyasetten yanayım. Toplumun da bizi sorgulamasından yanayım. Gazeteciler de bunu en iyi yapacak insanlar. Dolayısıyla belediye başkan adayı olmadan önce  ilan ettim, bir evim bir arabam var. Ayrıldığımda da demiştim ki benim yine bir evim bir arabam var. Sosyal medyadan duyurdum. İçişleri Bakanlığı’na da bildirimde bulunduk. Ben yine söylüyorum, Serdar Atalay olarak benim Ankara, Yenimahalle’de, TOKİ’den taksitle aldığım bir evim, bir arabam var. Eğer kazanırsam sürecin sonunda, ne zaman biterse görevimiz, o sürecin sonunda ben yine size mal varlığımı beyan edeceğim.  Diğer partilerin adaylarına da benim bu beyanda bulunduğumu söyleyin ve kendilerinin de bunu yapıp yapmayacağını sorun. Bingöl gazetecileri olarak, kamuoyu adına görev yapan insanlar olarak bunu bütün adaylara sorun. Yani en azından kazanma ihtimali olan adaylara sorun. Onlar da bir açıklama yapıp yapmayacaklarını beyan etsinler."

AdminAdmin