KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-11-2022 13:55

Akademisyen Yazar Akyüz'ün 'Akademik Kariyerin DNA’sı' kitabı yayında

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi yazar Doç. Dr. Emrah Akyüz'ün 'Akademik Kariyerin DNA’sı adli yeni kitabı yayımlandı. Paradigma Akademi yayınları tarafından bastırılan kitap, Türkiye'de akademik kariyer üzerine yazılmış ilk kişisel gelişim yayını özelliğini taşıyor.

Akademisyen Yazar Akyüz'ün 'Akademik Kariyerin DNA’sı' kitabı yayında

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yazar Doç. Dr. Emrah Akyüz’ün "Akademik Kariyerin DNA’sı" kitabı yayımlandı.

Paradigma Akademi yayınları tarafından yayımlanan bu akademik çalışma,Türkiye’de akademik kariyer üzerine yazılmış ilk kişisel gelişim kitabı.

Bu eserde akademik kariyerin konuşulmayan gerçekleri, bir akademisyende olması gereken vasıflar ve başarılı bir akademik kariyer için atılması gereken adımlar Doç. Dr. Emrah Akyüz’ün kendi deneyimleri çerçevesinde okuyuculara aktarılıyor.

Bu kitabın hedef kitlesini, akademik kariyer yapmayı planlayan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile hâlihazırda akademik kariyer yapmakta olan araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve doktor öğretim üyesi kadrolarında bulunan akademisyenler oluşturuyor.

Doç. Akyüz, yeni kitabıyla ilgili şunları aktardı:

"Bu kitap bir bilim insanının sahip olması gereken vasıflarını ve başarılı bilimsel çalışmaları icra edebilmenin prensiplerini kendi deneyimlerim ve gözlemlerim çerçevesinde ortaya koyan bir kılavuz niteliğindedir. Bu eser ile akademik kariyer yapmak isteyenlere ve hâlihazırda yapanlara akademi dünyasında başarılı olmanın sırları, bilimin ve bilim insanı olmanın temel kaideleri ve akademik kariyerin az bilinen ama yüksek sesle konuşulmayan gerçekleri aktarılmaktadır."

AdminAdmin