SİYASET
Giriş Tarihi : 15-04-2023 17:45   Güncelleme : 15-04-2023 20:08

AK Parti adaylarına görkemli karşılama

AK Parti Bingöl Milletvekili adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun,14 Mayıs 2023'te yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimi için Ankara'dan Bingöl'de geldi. Bingöl Havalimanında yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan adaylar, uzun konvoy eşliğinde kent merkezinde tur attı. Adaylar, eski İCEMar yerinde açılan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında Bingöllülerin karşısına çıktı. Adaylar, Bingöl'de 3-0 yapmak için çalışacaklarını vurguladı.

AK Parti adaylarına görkemli karşılama

Adalet ve Kalkınma Partisi Bingöl Milletvekili adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun, Ankara'daki tanıtım toplantısının ardından uçakla Bingöl'e geldi.

Bingöl Havalimanında Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, partili belediye başkanları, ilçe ve teşkilat başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile kalabalık bir grup tarafından karşılanan adaylar, vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Seçim otobüsüne binen Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun, uzun konvoy eşliğinde kent merkezinde seçim turu attı.

Adaylar, eski İCEMar yerinde açılan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katıldı.

Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplanan kalabalığa sırayla konuşan adaylar, 3 adayın da meclise gitmesi için çalışacaklarını vurguladı.

İl Başkanı Haşim Sağlar

İlk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, bir dönemin kapandığını ve yeni bir dönemin açıldığını belirterek, geçmiş dönemlerde AK Partinin binclerce hizmet gerçekleştirildiğini söyledi.

BUnun için onurlu ve gururlu oldukarını aktaran Sağlar, "Bu gün tecrübeysiyle Feyzi Berdibek'imiz, bugünün yeni delikanlıları Zeki Korkutata ve Furkan Coşkun kardeşimizle yeniden size hizmet etmeye talibiz." dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan

Belediye Başkanı Erdal Arıkan, coşkulu katılımdan dolayı partililere teşekkür ederek, Ramazan ayının bütün İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını ve 6 Şubatta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileğinde bulundu.

Çok zorlu ve önemli bir süreçten geçildiğini belirten Arıkan, "Bu zor süreçte milletimiz önemli bir sınav vermektedir. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ülkemize ve partimize destek olmalıyız. Cumhurbaşkanımızın, ülkemiz ve partimiz için çizdiği bu yeni vizyon doğrultusunda çalışmalarımıza, teşkilatlarımızla, yerel yönetimlerimizle ve bu davaya gönül vermiş tüm değerli kardeşlerimizle büyük bir disiplin ve ciddiyet içinde çalışarak, heyecanımızı ve enerjimizi ortaya koyacağız." diye konuştu.

Başkan Arıkan, Bingöl'e yaptığı hizmetlerden dolayı TBMM Meclisi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz'a teşekkür etti.

Furkan Ufuk Coşkun

AK Parti Bingöl Milletvekili Adayı Avukat Furkan Ufuk Coşkun da seçilip seçilmemenin önemli olmadığını, asıl önemli olanın Bingöl ve Bingöl halkı olduğunu söyledi.

14 Mayıs seçimleride destek isteyen Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

"Bingöl rekorların şehridir. Bingöl 3-0'ların şehridir. 2002'de nasıl 3-0 yaptıysak 2023'te de 3-0 yapacağız. 2002 yılında Elazığ'dan, Diyarbakır'dan kimse gelip yapmadı. Bu memleket 3-0 yaptı. 2023'te ise yine bu memleket 3-0 yapacaktır inşallah. Biz 1982 Anayasında derbeci zihniyete izin vermedik. Bugün birileri diyorki biz Bingöl'de vekil alırız. Bu halk buna izin vermez, Bingöl buna izin vermez. Cumhurbaşkanımız Amerika'da,İsrail'de, Birleşmiş Milletler kürsüsünde yabancı devlet başkanlarının gözlerinin içine bakarak, elini masaya vurabiliyor, halkının çıkarlarını korumak için gerektiği yerde gerektiğini yapabiliyor. Bunu yaparken biliyor ki arkasında ümmet var, millet var, Bingöl halkı var."

Zeki Korkutata

AK Parti Bingöl Milletvekili 2. sıra adayı Zeki Korkutata, konuşmasına Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Yedisu ilçesi ile bütün vatandaşları selamlayarak başladı. Korkutata, konuşmasının yoğun alkışla kesilmesinin ardından "İşte bu Bingöl'ün birlik ve beraberliğinin sesidir." diyerek, Bingöl halkının zor zamanda değerlerinin yanında durduğunu söyledi.

AK Partinin 20 yılda Türkiye büyük işler başardığının altını çizen Korkutata, "Bugün çok konuşma zamanı değildir, Bingöl'e daha fazla hizmet getirme, daha fazla kalkındırma zamanıdır. Yirmi yılda çok şey yaptık. Türkiye'de büyük işler başardık, Bingöl'de büyük işler yaptık. Bu önümüzdeki 20 yılda da, 2071  vizyonuyla beraber Türkiye'ye ve Bingöl'e hizmet yapacağız. Bunun için burdayız." diye konuştu.

Korkutata, AK Parti'nin yaptığı hizmetleri engellemeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini ifade ederek, "Çünkü bizim bu ülkeye ve Bingöl'e bitmeyen sevdamız var." dedi. 

Seçime 1 aylık gibi kısa bir süre kaldığını, girilmedik ev ve girilmedik gönül bırakmayacaklarını vurgulayan Korkutata, sözlerine şöyle devam etti:

" Sıkılmadık el bırakmayacağız. Hiçbir ilçemizi ayırt etmeden, ötekileştirmeden, ideolojisine bakmadan bütün gönüllere girmenin yollarını arayacağız. Bunun için kapı kapı gezeceğiz. Bize kalbi kırılan, bize mesafeli olan arkadaşlarımızı tekrar bu davada bir nefer olarak yanımızda bulunduracağız. Bunu hep beraber başaracağız."

Feyzi Berdibek

Son olarak kürsüye gelen mevcut Bingöl Milletvekili ve Milletvekili Adayı Feyzi Berdibek, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Gelecek Bingöl'ün düşüncesiyle, herşey Bingöl için diyeceğiz." ifadesini kullandı.

14 Mayıs seçimlerinin önemine işaret eden Berdibek, "İnşallah 14 Mayıs yalnız Bingöllülerin sevineceği birgün olmayacak. 14 Mayıs Arakan'daki garibanın, Filistin'deki mazlumun, Pakistan'daki garibanın da sevinecek. Çünkü dünyadaki bütün mazlumların sesi olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'de alacağı destek dünyaya bir örnek olacaktır. Biz Bingöl'de güçlü bir ses, güçlü bir irade ile geleceği yakalama noktasında Genel Başkanımızın yanında yer almaktan şeref duyacağız." diye konuştu.

Berdibek, bugüne kadar şu bölge bu bölge diye bölgecilik siyaseti yapmadıklarının altını çizerek, birlik ve bereberlik içinde bütün bölgere hizmet verdiklerini söyledi.

AK Parti döneminde Bingöl'e yapılan hizmetlere de değinen Berdibek, "Genç ilçesinde Avnik dediğimiz bölgede toplam 800 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak. Bu yatırım Bingöl'ün kaderini değiştirecek. Bu kaderi inşallah Zeki Korkutata ve Furkan Coşkun kardeşimle birlikte hep beraber yeniden yeni bir Bingöllü yakalayacağız."diye konuştu 

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'a teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Berdibek, şöyle dedi:

"Bu radada huzurunuzda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Cevdet Yılmaz beyi, Bingöl'e üstün gayretleri noktasında ortaya koduğu çalışmadan ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Beş sene bir beraberliğimiz oldu. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde ben ondan razıyım, Allah'da ondan razı olsun."

Berdibek, diğer adaylar Korkutata ve Coşkun'a destek isteyerek, "Ben bu iki kerdeşimi de iki adım önümde tutacağım. Nefsi hareket etmeyeceğim, Bingöl'ün geleceği için çalışacağım, hizmetkarınız olacağım." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

AdminAdmin