YEREL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 18:18

Açıkbaş: Deprem bölgesine giden yardımlar koordineli olmalıdır

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Orhan Açıkbaş, "Sahadaki arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda yardımlar koordineli olarak gitmiyor. Deprem bölgesine giden yardımlar, Valilik, Belediye, AFAD, STK, platform ve kent konseyleri ile birlikte koordineli olmalıdır" dedi.

Açıkbaş: Deprem bölgesine giden yardımlar koordineli olmalıdır

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Açıkbaş, yaptığı açıklamada Pazarcık merkezli 10 ili etkileyen iki ayrı depremin tüm ülkeyi yasa boğduğunu ve bu acı tablonun yürekleri yaktığını ifade etti.

14 milyonu etkileyen felaketin tarihin görmediği bir tablo olduğunu belirten Açıkbaş, yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de depremzedelere yardım ulaştırma çabasında olduğunu söyleyen Açıkbaş, yardım çalışmalarına katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açıkbaş, "Türkiye'de yaşanan deprem afeti tüm Türkiye'yi derinden etkilemiştir. Bu büyük afet karşısında tüm insanlarımız tek yumruk olmuş bölgede yaşayan kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret göstermektedirler. Bugün acıları paylaşma günüdür, bugün birlik olma günüdür, Ensar olma vaktidir düşüncesiyle ilimizde de Valilik, Belediye. Afat, Resmi Kurumlar, İş insanlarımız, STK’lar vatandaşlarda yardımlar için seferber olunmuştur. Allah kendilerinden razı olsun. Bingöl Sivil Toplum Platformu olarak ilk günden itibaren sahadayız depremin etkilediği 10 ile platformu paydaş STK temsilcilerimiz deprem bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Sahadaki arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda yardımlar koordineli olarak gitmiyor. Yardımlar giderken ildeki Valilik, Belediye, Afad, STK, platform ve kent konseyleri ile birlikte koordineli olmalıdır." şeklinde konuştu.

Bingöl'e gelen depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının olduğunu da hatırlatan Açıkbaş, bunun için gerekli desteğin sunulması gerektiğini söyleyerek, misafir depremzedelere yardımların ulaşılabilmesi için sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı il koordinasyon merkezinin kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

AdminAdmin