GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2022 21:16   Güncelleme : 24-10-2022 21:36

5. Geleneksel Bal Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen 5. Geleneksel Bingöl Bal Yarışmasın ödül töreni düzenledi. Yoğun ilgi gören törende, bal ödüller sahiplerine verildi.

5. Geleneksel Bal Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen Bingöl Bal Yarışması ödül töreni düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Cemil Başpınar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter V. Öğr. Gör. Mesud Öğmen, Bingöl İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba,  kurum amirleri, akademisyenler, üreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Çapak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bingöl balının bilinirliğini artırmak, balın sadece Bingöl’de değil ülke genelinde hatta uluslararası alanda tanıtımını yapmanın kendileri için avzie olduğunu belirterek, "Bunun için hem üreticiler hem de tüm Bingöllüler taşın altına elini koymaktadır. Bunun neticesinde uluslararası yarışmalarda Bingöl balı her zaman yer almıştır. Sonuç olarak Bingöl’ü ‘Bal Şehri’ olarak tanıtmanın gayretindeyiz." dedi.

Toplam 102 arıcının başvurduğu bal yarışmasında, bal numuneleri tamamen gizlilik, etik ve objektif kriterler çerçevesinde, standartlara uygun analizler ve duyusal testlere göre değerlendirildi.

Programın sonunda bal yarışmasında dereceye giren isimler açıklandı.

Buna göre Saim Çağatay birinci, Nusrettin Korkutata ikinci, Zeki Bütün de üçüncü oldu.

Dereceye giren üreticilere ödülleri, Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, Rektörü Prof. Dr. Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi takdim etti.

Programın ana sponsoru Çapakçur Bal Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Üzer’e de katkılarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

AdminAdmin