GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-01-2024 19:13   Güncelleme : 01-01-2024 19:58

Yeni yılın ilk gününde Bingöl'de neler oldu

Dünya, yeni yıla 'hoş geldin' dedi. Miladi takvime göre 2024 yılının ilk gününde Bingöl'de meydana gelen olayları sizler için derledik. Çok önemli bir olay meydana gelmedi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, geceyi nöbette geçirenleri ziyaret etti, yılın ilk bebeğine ve ailesine 'merhaba' dedi.

Yeni yılın ilk gününde Bingöl'de neler oldu

Miladi takvime göre, her yıl ocak ayının ilk günü yeni yılbaşı olarak kutlanıyor. Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle ve kötüsüyle 2023 yılını dün gece saa 00.00 itibariyle geride bıraktık ve 2024 yılında 'merhaba' dedik.

Bizde yılın ilk gününde Bingöl'de yaşananları sizler için derledik. İşte olanlar:

Yılın son saatleri

- Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yılın son saatlerinde, Kurudere Korucu Noktası, İl Emniyet Müdürlüğü Uygulama Noktası, İl Jandarma Komutanlığı Uygulama Noktası ve Bingöl 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek, yeni yılı nöbette geçiren kamu görevlilerine moral verdi.

Yılın İlk ve son bebeği

- Vali Ahmet Hamdi Usta, yeni yıl ziyareleri kapsamında Bingöl Devlet Hastanesini de unutmadı. Yatılı olan hastalrı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Usta, doğum servisinde dünyaya gelen yılın son bebeği Kerem Vural ve 2024 yılının ilk bebeği Hatice Aslan'ın ailesini tebrik etti, hediye olarak altın taktı.

Yılın ilk trafik kazası

- Son günlerde kar yağışı ve uygunsuz hava koşlulları nedeniyle sık sık trafik kazalarının yaşandığı kentte yılın ilk kazası Bahçelievler Mahalesinde meydana geldi. Hürriyet Caddesindeki kazada şükür insanı bir olumsuzluk yaşanmadı ancak araçta hasar meydana geldi.

Yılın ilk vefatı

Bingöl Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünce yapılan paylaşımda Adaklı ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Hunriye Tavlı vefat etti. Taziyesinin de ilçeye bağlı Arıca köyünde kurulacağı belirtildi.

AdminAdmin