GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-12-2023 21:24

Yazar Doç. Dr. Gültekin'den yeni kitap

Felsefeci Yazar Doç. Dr. Abdurrazak Gültekin'in kaleme aldığı “Spinoza Ontolojisi ve Yapay Zeka” adlı yeni kitabı Paradigma Akademi Yayınevinden çıktı. Aynı zamanda Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Gültekin'in yeni kitabı, alanında ilk olma özelliği taşıyor.

Yazar Doç. Dr. Gültekin'den yeni kitap

Daha önce “Felsefe Tarihinden Günümüze Yansımalar” ve “Beden Felsefesi” kitabıyla zihin felsefesi literatürüne katkı sunan yazar Doç. Dr.  Abdurrazak Gültekin‘in son kitabı “Spinoza Ontolojisi ve Yapay Zeka” başlığı ile Paradigma Akademi Yayınevinden çıktı.

Felsefe ve yapay zeka alanında yapılmış filozof üzerinden yapay zekayı okuma özelliği taşıyan bu kitap literatürde ilk olma özelliği taşımaktadır.

“Spinoza Ontolojisi ve Yapay Zeka” kitabının önsözünü doktora danışman hocası Prof. Dr. Emin Çelebi’nin yazdığı, arka kapak sonsöz niteliğindeki yazıyı Çehre Samsa’nın kaleme aldığı kitap, çağdaş bir meseleye felsefe tarihinden bir bakış açısı ile yaklaşıyor.

Bununla birlikte etki ve değeri sürekli artan bir şekilde devam eden Spinoza’nın felsefe sisteminin genel anlamda ortaya çıkacak felsefi problemlere ne derece ışık tuttuğu da bu eserle nispeten ortaya konulmuş gibi görünmektedir. 
Yazar Doç. Dr. Abdurrazak Gültekin, okuyucularına bolca istifade sunacağının temennisiyle yeni eserini okuyucularına sunmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.

 

AdminAdmin