GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2024 21:06

Vali Usta’dan Nevruz Bayramı kutlama mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ‘21 Mart Nevruz Bayramı’ dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Nevruzun tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diledi.

Vali Usta’dan Nevruz Bayramı kutlama mesajı

Vali Ahmet Hamdi Usta, ‘21 Mart Nevruz Bayramı’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Usta, mesajında, baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen ve bolluğu, bereketi muştulayan ‘Nevruz Bayramı’nın bütün insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Vali Usta'nın mesajı şöyle:

"Kendi kültür ve medeniyetimizi taşıdığımız bütün coğrafyalarda; Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Orta Asya’dan Ortadoğu’ya geniş bir alanda kutlanan Nevruz Bayramı, inanç, sevgi ve dayanışma eksenli geleneklerimizin önemli bir rengi, birlik ve beraberliğimizin, arınmanın ve yenilenmenin vazgeçilmez sembolüdür.

Nevruz bizler için dün olduğu gibi bugün de huzuru, barışı, adaleti, kardeşliği ve paylaşımı temsil etmektedir. Aziz milletimiz köklü örf ve adetleri ile dün de bugün de rengine ve diline bakmaksızın mazlumların sesi olmaya, aşını muhtaçlarla paylaşmaya, sulh ve selametin tesisi için mücadele etmeye devam etmektedir.

Tarihimizin derinliklerinden günümüze kültür ırmağından akıp gelen ve yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz kültürü, bizden sonraki nesillere de temizlik ve güzellikte akıp gidecektir.

Bu duygularla; Nevruz’un tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, değerli Bingöllü hemşehrilerimin ‘Nevruz Bayramı’nı kutluyorum."

                                                

AdminAdmin