GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-09-2023 16:00   Güncelleme : 26-09-2023 16:08

Vali Usta'dan Mevlid Kandili mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm insanlık için aydınlatıcı bir kandil olan alemlere rahmet sevgili peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini idrak etmenin sevinci ve huzuru içerisinde olduklarını bildirdi. Vali Usta, başta Bingöllüler olmak üzere bütün Müslümanların kandilini kutladı.

Vali Usta'dan Mevlid Kandili mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladıı.

Vali Usta, tüm insanlık için aydınlatıcı bir kandil olan alemlere rahmet sevgili peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandilini idrak etmenin sevinci ve huzuru içerisinde olduklarını kaydetti.

Bir şahit, bir müjdeleyici ve bir uyarıcı olarak merhametin, adaletin ve bilgeliğin en zirve örnekliğini bizlere miras bırakan peygamberimiz güzel ahlakı ve engin hoşgörüsü ile tüm insanlığa ışık olduğunu aktaran Vali Usta, mesajında, şunları kaydetti:

"Son peygamber Hz. Muhammed (a), iyiliğin müjdecisidir. Yaşamıyla, davranışlarıyla, sözleriyle ve sabrıyla güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsalidir. Çağrısı daima, iyiden yana kötüye karşı;  mazlumun ve yoksulun yanında, zalime ve zulme karşı olmuştur.

Cehaletin ve zulmün esir aldığı, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu karanlık bir dönem; O’nun gelişi ve örnek mücadelesiyle, ilmin, adaletin ve merhametin aydınlığına dönüşmüştür. Cahiliye girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar; onunla, kardeşliğin, ahde vefanın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuşlardır.

Böylesi zamanları varlığı ve hayatın akışını yeniden düşünme, sorumluluklarımızı yeniden hatırlama, kendimizi muhasebe etme fırsatları olarak görmeliyiz.

Bu vesileyle; Bingöllü hemşehrilerimin "Mevlid Kandilini” ve “Mevlid-i Nebi Haftasını” tebrik ediyor; yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

AdminAdmin