GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-08-2023 13:37

Vali Usta'dan Bingöllülere "gönül dolusu selamlar"

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, göreve hızlı başladı. İlk olarak kaymakamlarla tanışan Vali Usta, kurum amirleri toplantısının ardından kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Burada konuşan Vali Usta, Bingöl'e hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu belirterek, "Tüm hemşehrilerime gönül dolusu sevgi ve selamlarımı sunuyorum." dedi.

Vali Usta'dan Bingöllülere

Bingöl'ün yeni Valisi Ahmet Hamdi Usta, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Vali Usta, Bingöl Valiliğinden düzenlenen toplantıda gazetecilerle tek tek tanıştı. Burada konuşan Usta, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile  Bingöl'e ‘Vali’ olarak atandığını hatırlatarak, "Bize bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum. Vali olarak ilk görev yerimin güzel vatanım, aziz milletim, sevgili Bingöllü hemşerilerim ile şahsım ve ailem için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.
Bir yanda yüzen adaları ve Hesarek Kayak tesisleri, diğer yanda güneşin doğuşu, peri (Buban) bacaları, kaplıcaları, yaylaları, şelaleleri ve mağaraları ile giderek Doğu Anadolu’nun önemli bir turizm merkezi olan Bingöl’ümüze ve vatansever Bingöllü hemşerilerime hizmet edecek olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.
Öncelikle şunu ifade etmem isterim. Bingöl; Vali olarak görev yapacağım ilk görev yerim ve Valilik ise bir kamu görevlisinin erişebileceği en onurlu ve en prestijli bir görev ve makam. Bana bu görevi nasip eden Rabbime şükürler ediyorum. " ifadelerini kullandı.

Öte yandan 30 yılı aşkın bir kamu görevlisi olarak kendisi için Valiliğin sadece bir yükselme değil, bundan daha önemlisi bir yüklenme meselesi olduğunu vurgulayan Vali Usta, devletin kendisine yıllarca verdiği emeğin bir karşılığı olarak Bingöl’ün tüm sorunlarını, konunun paydaşlarıyla yüklenmeye talip olduğunu kaydetti.

Vali Usta, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Öncelikli olarak mesai arkadaşlarım ve ben;  bizden beklenen görev ve sorumluluklarımızı Hukuk Devleti’ prensipleri içerisinde yerine getirme gayreti içinde olacağız.
Yönetim ve hizmet anlayışımızın odak noktası Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği   ‘Güçlünün Haklı Değil Haklının Güçlü Olduğu’ ve Şeyh Edebali’nin biz yöneticiler için söylediği  ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışı çerçevesinde insanımızın huzur ve mutluluğu ile ilimizin esenliğini sağlamak yönünde çalışmak olacaktır.
Bunu yaparken de insan merkezli, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf ve hesap verebilen,  halkımızın sorunlarına her zaman açık, güler yüzlü, şefkatli, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla toplumun bütün kesimlerini kucaklayacağız. “İstişare, diyalog, fikir alış verişi, ortak akıl ve uzlaşma yönetim anlayışımızın temel ilkeleri olacaktır.
Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişareye başvuracak, sorunları yönetişim ilkeleri çerçevesinde mutlaka konunun taraflarıyla konuşarak, görüşerek, hukukun çizdiği sınırlar çerçevesinde onların arzu, istek ve beklentileri doğrultusunda çözme gayreti içerisinde davranacağız. Bingöl için benim de bir sözüm var, fikrim var diyen herkesi dinlemeye, herkese ulaşmaya çalışacağız, erişilebilir olacağız. Bingöl dışında yaşayan hemşerilerimizin sesine kulak vereceğiz. Onların ilgi ve sermayelerini İlimize yönlendirmeye çalışacağız.  Kısacası, ‘birlikte düşünecek, birlikte çalışacak, soruna hep birlikte kilitlenecek, birlikte başaracağız’. Zira mermeri delen damlaların gücü değil sürekliliğidir.

Mesai arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımızı yürütürken vatandaşın yerine kendimizi koyarak empati yapmaya, problemlerin çözümünde sonuç odaklı davranmaya, karşılıklı saygı, işbirliği ve koordinasyon içerisinde hizmet etmeye ve vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine kolay ve çabuk bir şekilde erişmesi yönündeki çalışmalara gayret göstereceğiz. Ben ve mesai arkadaşlarım şehrin dinamikleriyle yoğun bir şekilde çalışırken aslında dinleniyor olacağız. Zaman ilerledikçe göreceğiz ki aslında durduğumuz, dinlendiğimiz zaman asıl yorulacağız.  

Kıymetli Basın Mensupları,
 
Bingöl Valisi olarak görev yapacağım süre içinde hakkı, hakikati ve adaleti üstün tutmaya, Devletimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bingöllü hemşerilerime en iyi, doğru ve en hızlı şekilde hizmet etmek temel prensibim olacaktır. Devletimizin milletiyle kucaklaşmasını sağlamak için kapımız daima açık olacak ve her daim hemşerilerimin hizmetinde olacağım. 
Özellikle şehit yakınlarımız ve gazi ailelerimiz, yaşlılarımız, yardıma muhtaç vatandaşlarımız, korunmaya muhtaç çocuklarımız,  engellilerimiz ve şiddete maruz kalan kadınlarımız yanında yeşilin ve çevrenin korunması üzerinde duracağımız, takip edeceğimiz ve pozitif ayırımcılık yapacağımız konular arasında öncelikli olacaktır.  

Eğitimin kalite ve niteliğinin yükseltilmesi, var olan turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, Bingöl’ün güçlü olduğu sektörlerin öne çıkarılması, dış sermaye ve yatırımların ilimize çekilmesi, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, yaşadığımız depremler ve afet gerçeğini göz önüne alarak afete dirençli bir anlayışın yerleştirilmesi göreve yeni başlayan bir Vali olarak ilk değerlendirmelerim olarak göze çarpmaktadır.

Tabii ki; asayiş, güvenlik ve huzur ortamının en üst düzeye yükseltilmesi, uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla etkin mücadele edilerek kaynağının kurutulması ile çocuk ve gençlerimizin bu illetin tuzağından kurtarılması, halkımızın huzur ve refahına musallat olan Organize suç örgütleriyle etkin mücadele ile düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin önlenmesi kırmızı çizgilerimiz olacaktır. 

Bu hizmetleri yaparken Türkiye yüzyılı programında Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini üstlenen hemşerimiz değerli devlet adamı Sayın Cevdet Yılmaz Beyefendinin Bingöl’ümüze olan ilgi, destek ve katkılarının Vali olarak şahsım ve Bingöl halkı olarak sizler için paha biçilmez bir değer olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Bunun farkındayım.

Takdir edersiniz ki bunları tek başımıza yapmamız ve böyle bir iddia içinde olmamız asla mümkün değildir. Bingöl’e hizmet ve Bingöl’ümüzün var olan marka değerini daha da ileriye taşımak noktasında saygıdeğer milletvekillerimiz, mülki idare amiri kıymetli meslektaşlarımız, il, ilçe, belde, bütün değerli belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, tüm siyasi partilerimiz, üniversitemiz, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarımızdaki her düzeydeki çalışanlarımız, sanayi ve ticaret odamız başta olmak üzere tüm oda ve meslek kuruluşlarımız ile  kamuoyu adına denetim ve bilgilendirme görevi üstlenen siz  saygıdeğer basın mensuplarımız ile birlikte Vali olarak bizim koordine ve rehberliğimizde Ortak paydamız olan Bingöl’ümüz için dur durak bilmeden çalışacağız. 
Tabii ki bu hizmet yolunda kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan tüm mesai arkadaşlarımın tecrübelerini, bilgilerini, emeklerini, birikimlerini esirgemeyeceklerine olan inancımla en büyük desteği ve katkıyı kendilerinden alacağım. Evet, belki biraz fazla çalışacağız ama işin sonunda güzel hizmetler yapmanın ve insanımızı mutlu etmenin keyfini, mutluluğunu birlikte yaşayacağız.
Bu vesileyle görevi devraldığım benden önceki sevgili meslektaşım, Valimiz Kadir Ekinci Bey’e Bingöl’e yaptığı güzel hizmetler için teşekkürü bir borç biliyor; kendisine ve değerli ailesine bundan sonraki yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle Bingöl’e hizmet etmenin ve Bingöl için çalışıyor olmanın benim için büyük bir onur ve mutluluk olduğunu ifade ederken tüm hemşerilerime gönül dolusu sevgi ve selamlarımı sunuyorum. 

Yol arkadaşlarıma Bingöl için birlikte yapacağımız mesaimizde başarılar diliyorum. Siz değerli basın mensuplarına da gösterdiğiniz ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum."

AdminAdmin