GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-04-2022 20:00

Vali Ekinci'den Ramazan ayı mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayının milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Vali Ekinci'den Ramazan ayı mesajı

Vali Ekinci, mesajında, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına ulaşmış bulunmanın engin huzurunu ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

"İçinden geçtiğimiz bu zor süreçlerde yüce rabbimizin bir ferahlık kapısı olarak açtığı Ramazan ayının milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullanan Ekinci, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Ramazan ayı, insanlığı karanlıktan aydınlığa kavuşturan ve “apaçık ve anlaşılır bir kitap” olan Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenilip tatbik edildiği rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır.

Bu müstesna zamanı insanlık tarihindeki anlam ve önemine layık olarak idrak etmeli, af kapılarını sonuna kadar açan Rabbimizin sınırsız merhametinden istifade etmek için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz bu ayda; okuma, arayış, öze dönüş, umut ve daha fazla tefekkür ile hakikat bilgisine yolculuk yapmalıyız. Hayatımıza dair gerçekçi sorgulamalar yapmalı, bu zamanı mana ikliminde büyüyecek tohumlar ekme fırsatına dönüştürmeliyiz.

Dostluk ve kardeşlik duygularını, sabrı, merhameti, yardımlaşmayı, bağışlamayı, tebessümü, mazlumun yanında zalimin karşısında olmayı, küçüğü sevip büyüğü saymayı yeniden hatırlamalı; göremeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili, sevginin, şefkatin ve vicdanın sesi olmalıyız.

Üstad Sezai Karakoç’un ‘ruh şöleni’ dediği bu bereket yüklü günlerin ruhu dirilten, akla istikamet kazandıran ve davranışlarımızı terbiye eden mesajlarına kalbimizi açmalı ve bu nimetleri hayatımızın her anına yaymalıyız.

Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin; sahur ve iftar sofralarımıza bolluk ve bereket versin; evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmesin ve bizleri birlik ve beraberlik içinde, sabır, ibadet ve dualarla Ramazan Bayramı'na kavuştursun."

AdminAdmin