GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2023 18:14

Vali Ekinci'den 'Ramazan Ayı' mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, yarın başlayacak olan 2023 Ramazan Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Ramazan Ayı'nın Ramazan Ayı, yüreklere mutluluk ve manevi coşku salan, paylaşma, dayanışma ve kaynaşma vesilesi olan, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, gönüllerin sükun bulduğu rahmet ve bereket ayı olduğunu vurguladı.

Vali Ekinci'den 'Ramazan Ayı' mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, yarın başlayacak olan 2023 Ramazan Ayı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Ekinci'nin Ramazan Ayı ile ilgili mesajı şöyle:

"İslam alemi olarak on bir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayına ve oruç ibadetine bir kez daha kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

İyiyi kötüden ayıran Kur’an’ın kendisinde indiği Ramazan Ayı, yüreklere mutluluk ve manevi coşku salan, paylaşma, dayanışma ve kaynaşma vesilesi olan, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, gönüllerin sükun bulduğu rahmet ve bereket ayıdır.

Bu ayda, zaman ve ibadet bilincimizi tazeleyerek bedenimizi ve kalbimizi, bildiklerimizi ve sosyal ilişkilerimizi terbiye etmeli; yetimi, öksüzü, komşuyu, akrabayı ve deprem felaketinden etkilenen kardeşlerimizi hatırlamalı, maddi ve manevi desteklerimizle yalnız onları bırakmamalıyız. Bu güzel günlerde sabır, iyilik ve merhamet etrafında birleşerek safımızı, dirliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Bu bereket yüklü zamanlarda selamı yaymalı, tebessümü arttırmalı, göremeyenin gözü ve tutamayanın eli olarak hayırlarda yarışmalıyız. Unuttuğumuz değerleri oruç zemininde yeniden hatırlamalı ve yarınlar için bir diriliş imkanına dönüştürmeliyiz.

Ramazan Ayının her mü’mine kazandırması gereken ‘sorumluluk bilinci’nde buluşma ve kenetlenme temennisiyle bu mübarek ayın Bingöllü hemşehrilerime, ülkemize, ümmetimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."

AdminAdmin