GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2022 19:38

Vali Ekinci'den Berat Kandili mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Ekinci, mesajında bütün Müslümanların kandilini kutladı.

Vali Ekinci'den Berat Kandili mesajı

Vali Kadir Ekinci'nin Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle:

"Alemlerin Rabbi olan Allah’a kulluk bilincimizi tazelemeyi ve mü’min sorumluluğuyla hayatı düzenlemeyi öğreten ve hatırlatan Berat Kandili, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi üç ayların sonuncusu olan Ramazan-ı Şerif'e yaklaştığımızın habercisi ve müjdesidir. 

            Her biri ilmin ve ibadetin, adanışın ve yakarışın birer yıldızı olan ve insanımızın erişmek için büyük bir heyecan duyduğu bu geceler;  yakınlaştığımız, kaynaştığımız, birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularını ön plana çıkarttığımız, yoğun manevi duygularla huzur bulduğumuz, gönüllerin hakkı zikirle tatmin bulduğu önemli birer zaman dilimidir.

            Derin ve köklü bir tarih şuuru, güçlü ve zengin bir medeniyet bilinci ve ‘Yaradılanı severiz yaradandan ötürü’ düsturunda hayat bulan varlık tasavvuru gibi ilkeler üzerinden insana ve tüm evrene karşı hak, hukuk, adalet, şefkat, merhamet ve hikmet gibi dirilten kavramların bu günler vesilesi ile toplumumuzda var olan birlik ve beraberliği, dostluk,  kardeşlik ve muhabbet hukukunu daha da pekiştireceğine inanıyorum.

            Duaların yalnızca alemlerin rabbi, rahman, rahim ve din gününün sahibi olan ve bize şahdamarımızdan daha yakın duran Allah’a yapıldığı, onun sonsuz merhametinden nasiplenmek için yüreklerin duaya durduğu mağfiret müjdesi bu geceler ve aylar; ailemize, çocuklarımıza, ülkemize, ümmetimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlamak ve düşünmek  için büyük bir imkandır.

            Bu mübarek gecede, ölümünden sonra yerleri yeniden dirilten ve her şeye kadir olan Allah’a sığınarak kalbimizi hayırlarda karar kılması için dua etmeli,  elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, barış ve kardeşliğimizin güçlenmesi için hakkı ve sabrı tavsiyeleşmeli, yaşlılarımızın, hastalarımızın ve dostlarımızın kandillerini tebrik ederek hayır dualarını almalıyız. Unutmayalım ki hayırlarda yarışmak ve iyilikleri çoğaltmak toplumsal huzur ve sükunu tesisin en önemli şartlarındandır.  

            Selim bir kalp ile yapılacak duaların, tüm dünya mazlum ve mağdurlarının felaha ermesine, vatanımızda ve dünyada refahın yükselmesine,  bizlere kimlik kazandıran değerlerimizin  muhafazasına, insanlığa hayat çağrısı yapan ilim ve irfanın, bilgi ve kültürün artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin insanlık için sağlık, huzur ve mutluluğa vesile olmasını temenni ediyorum."

AdminAdmin