GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-10-2022 16:07

Vali Ekinci, Sebeterias Kalesi’ndeki kazı çalışmalarını inceledi

Bingöl'ün Genç ilçesindeki Sebeterias Kalesi’nde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kadir Ekinci, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Ekinci, Sebeterias Kalesi’ndeki kazı çalışmalarını inceledi

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Urartu Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen Sebeterias Kalesi'nde tarihi dokunun ortaya çıkarılması için devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Murat Nehri kenarı Genç Köprüsü'nün Bingöl tarafında bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenen tarihi kalenin kalıntıları Elazığ Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan kazı çalışmaları ile ortaya çıkarılması planlanıyor.

Ortaçağ döneminde de kullanıldığı değerlendirilen kalede Bingöl Valiliği, Elazığ Müze Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Belediyesi ve Genç Belediyesinin desteğiyle başlatılan sondaj kazısı devam ediyor.

Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Ekinci, kazıyı yürüten Elazığ Müze Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Ekinci, Sebeterias Kalesi’nde sürdürülen arkeolojik kazılara ve yürütülen bilimsel çalışmalara Valilik desteğinin devam edeceğini belirtti.

AdminAdmin