KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-06-2021 11:46   Güncelleme : 06-06-2021 13:02

Ünlü sanatçı Delen'den sanatçılara şiirli destek

Çeşitli konularda yazdığı şiir ve okuduğu türküleri gündem olan ünlü ses sanatçısı Abdurrahman Delen, bu sefer pandemi dolayısıyla uzun zamandır iş yapamayan müzisyenlere destek vermek amacıyla şiir yazdı

Ünlü sanatçı Delen'den sanatçılara şiirli destek

Ünlü ses sanatçısı Abdurrahman Delen, koronavirüs salgınından tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de olumsu etkilenen sanatçılara destek olmak amacıyla yeni bir şiir yazdı.

Daha önce çeşitli konularda yazdığı şiirlerle beğeni toplayan sanatçı Delen, barış ve kardeşlik marşı, korona, fırsatçılar, sağlık çalışanları ve daha bir çok konuda yazdığı şiir ve bestelediği türkülerle sosyal konulara dikkak çekti.

 Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettiren Delen, bu sefer kendisinin de aralarında olduğu sanat camiası için kalemi eline aldı.

"Yüzü gülsün" başlığı ile kelimeleri dizeleyen Delen, yeni şiirini ilerleyen zamanlarda türkü şeklinde besteleyeceğini aktardı.

Delen, ülkeyi ve ülke insanlarını çok sevdiğini, her zaman toplumu ilgilendiren konulara duyarlı olacağını belirterek, "Bu pandemi süreci müzik emekçilerıni çok mağdur etti bu süreçte evlerinde ekmek götürmeyen arkadaşlarımız oldu ve esturmanlarini  satanlar oldu çok mağdur oldular bir an önce devletin bu konuda destek olması gerekir bu sıkıntı giderilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Delen'in dizeleri şöyle:

"Yüzü Gülsün

Sanatını icra etsin 
Daha çok eser üretsin 
Sahip çık sen bir devletsin 
Yok olup gitmesin sanat 

Sıkıntılar aştı haddi 
Onlar değil ki Çin seddi 
Yardım et manevi maddi 
Ger onlara kol ve kanat 

Nice engeli yendiler 
Ne çaldı ne dilendiler 
Bu güne kadar geldiler 
Bütün zorluklara inat 

Sanatçının yüzü gülsün 
Devletten payını alsın 
Üzülmesin mutlu olsun 
Bir sofrada ona donat"

AdminAdmin