GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-07-2022 12:52   Güncelleme : 25-07-2022 13:30

Uçan karınca boyundan büyük çekirgeyi taşıdı

Bingöl kırsalında kendisinden 5 kat daha büyük çekirgeyi taşıyan kanatlı karınca görüntülendi. Çekirgeyi sırtından tutan karınca, bir süre uğraştıktan sonra çekirgeyi yuvasına taşımayı başardı. Hayvanlar alemine ait bu ilginç olay, bir çiftçi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Uçan karınca boyundan büyük çekirgeyi taşıdı

Bingöl kırsalında bir uçan karıncanın, kendisinden büyük çekirgeyi taşıması cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıkan çekirgelerin özellikle sebze bahçelerine zarar verdiği biliniyor. Çekirgelerin ise en büyük düşmanı kanatlı karıncalar.

Bingöl kırsalında bir çekirgeyi öldürüp taşıyan kanatlı karınca görüntülendi. Bir çiftçi tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde, uçan karınca boyundan 5 kat büyük çekirgeyi sırtından kavrayıp taşıyor.

Karıncanın çekirgeyi taşıması videosunı sitemizden izleyebilirsiniz.

 

Uçan Karınca Nedir?

Uçan karıncalar, benzersiz bir karınca türü değil, tüm karınca türleri için ortak olan bir gelişim evresidir. Uçan karıncalar veya 'alates', cinsel olgunluğa erişmiş erkek ve dişi karıncalardır. Bu karıncalar çiftleşme amacıyla kolonilerinden uçarlar. Normalde en çok ilkbahar ve yaz aylarının sıcak günlerinde aktiftirler ve bu davranış genellikle yeni kolonilerin oluşmak için gerçekleşir.

AdminAdmin