GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2023 23:15   Güncelleme : 09-05-2023 00:02

Türkiye'nin TOGG'una Bingöl'de yoğun ilgi

Türkiye'nin yerli otomobil TOGG, Bingöl sokaklarında görücüye çıktı. Aracı incelemek ve binerek test etmek için birbiriyle yarışan vatandaşlar yer yer izdihama da neden oldu. TOGG Genç ve Solhan ilçelerinde de tanıtıldı. TOGG'un tanıtım etkinliğine katılan AK Parti Bingöl Milletvekili Adaylar; "Onlar konuşur, AK Parti yapar" diye gönderme yaptı.

Türkiye'nin TOGG'una Bingöl'de yoğun ilgi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen T10X model elektrikli araç, Bingöl'de sergilendi. Yerli otomobile yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ‘Gemlik mavisi' araca binmek için birbirleriyle yarıştı, yer yer izdiham da yaşandı. Bingöl merkez ve ilçelerinde yollara çıkan TOGG'u gören bazı vatandaşlar ise aracı durdurup selfie çekerek o anları ölümsüzleştirdiler.

Ak Parti Bingöl merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) önünde görücüye çıkarılan yerli otomobil TOGG, yoğun ilgi gördü. Sergi alanında gazetecilere açıklama yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun, halkın yerli ve milli otomobili gönülden sahiplendiğini, gösterilen ilginin de bunun bir göstergesi olduğunu söylediler.

Türkiye'nin ilk yerli otomobili ‘Devrim'i hatırlatan adaylar; “1960'larda Devrim otomobili diye merhum Necmettin Erbakan döneminde garp kafası ile yapıldı, şark kafası ile benzin doldurma unutuldu diye tedavülden kaldırılan arabamız bugün benzinsiz, mazotsuz, elektrikli çağa uygun şekilde üretildi ve artık tüm Türkiye'de yollarda. Milli gururumuz olan TOGG bugün itibariyle de Bingöl'dedir. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Ne diyoruz, ‘Onlar konuşur, AK Parti yapar.' Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılında daha birçok dev eserle halkımıza hizmet edecek, güçlü Türkiye inşasını sürdüreceğiz” dediler.

Bingöl'deki tanıtımın ardından AK Parti adayları yeri otomobille yollara çıktılar. Bingöl merkezdeki şehir turunun ardından yerli otomobil TOGG ile Genç İlçesi'ne giden adaylar, burada coşkuyla karşılandılar. Aracı inceleyen vatandaşlar, fotoğraf çekmek için birbirleriyle yarıştılar. Yer yer aracı durdurup selfie çekenler ise o anları ölümsüzleştirdiler.

Akabinde Solhan İlçesi'ne giden AK Parti adayları, burada miting havasında bir tabloyla karşılandılar. Yoğun ilginin gösterildiği TOGG'a binmek için izdihama neden olan vatandaşlar, fotoğraf çekmeyi de ihmal etmediler.

TOGG, Genç ve Solhan ilçesinde de tanıtıldı.

Haber: bingolonline

AdminAdmin