SPOR
Giriş Tarihi : 15-06-2021 15:56   Güncelleme : 15-06-2021 16:32

Türkiye ikincisi ekip Milli Takım Gelişim Kampına katılacak

Bingöl'den 7 sporcu ve 3 antrenör, İzmir Atletizm Yüksek Performan Merkezinde yapılacak kampa girmeye hak kazandı

Türkiye ikincisi ekip Milli Takım Gelişim Kampına katılacak

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından yürütülen Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında yapılan yarışlarda, dereceleri arasında Türkiye ikinciliği de bulunan sporcu ve antrenörleri, Milli takım kampına favet edildi.

TAF Bingöl İl Temsilcisi Osman Orman, yaptığı açıklamada, Bingöl'den başarılı 7 sporcu ve 3 antrenör olmak üzere 10 kişilik ekibin 18 Haziran - 2 Temmuz 2021'de İzmir Atletizm Yüksek Performans Merkezinde Milli Takım Gelişim Kampına katılmaya hak kazandığını bildirdi.

Türk spor altyapısına yeni yeteneklerin kazandırılması noktasında yıllardır istikrarlı bir şekilde yürütülen Atletizmi Geliştirme Projesi yarışmaları ile birçok yetenek ülkemiz sporuna kavuşturulduğunu aktaran Orman, "İlimizden 10 kişilik bir ekiple Milli Takım düzeyinde gerçekleşecek olan bu önemli kampa katılmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gençlerimiz yarının yıldızları olarak ilimizi ve ülkemizi önemli organizasyonlarda temsil edecek aday sporcular olacak." ifadelerini kullandı.

Orman, kampa katılacak sporcuların yetenekleriyle eski Balkan Şampiyonu Yavuz Ağralı gibi Olimpiyat Oyunlarına katılma hedeflerini gerçekleştireceklerine inandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu işler önemli bir ekip çalışması, uzun vadeli planlar ve bu doğrultuda sürekli çalışma gerektiren yorucu ve zorlu bir süreç. Tüm spor kamuoyunun ve herkesimin destek vermesi, önemsemesi gerektiğini düşünüyorum. Ekip Arkadaşlarımı ve Sporcularımızı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum."

TAF İl Temsicisi Orman, Milli Takım Geliştirme Kampına davet edilen sporcu ve antrenöleri şöyle açıkladı:

"Sporcular Tülin Barut, Merve Gezici, Büşra Tekbaş, Cahit Kaya, Musa Ayaz Çakar, Muhammed Çakar ve Sedat Açan. Davet edilen sporculara kamp boyunca refakat edecek antrenörler ise Ümit Sekin, Veysel Anacur ve Musa Anacur."

AdminAdmin