GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-05-2022 16:44

Tüm Emek-Der'den emekli aylıklarına seyyanen artış talebi

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek-Der) Bingöl Temsilcisi Mehmet Evran, "Emeklilikte  arzu edilen sistemin çok altında kalan emekli aylıklarına acilen seyyanen bir artış yapılması, emeklilikte yaşlı bir emekli ailesinin sağlık sorunlarıda gözetilerek insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir." dedi.

Tüm Emek-Der'den emekli aylıklarına seyyanen artış talebi

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek-Der) , başkanlar kurulu toplantısı yapıldı.

Tüm Emek-Der Ankara'da Genel merkezinde düzenlenen ve 60 şube başkanının katıldığı toplantıda, emeklilerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusu görüşüldü.

Tüm Emek-Der Bingöl Temsilcisi Mehmet Evran, yaptığı açıklamada, Başkanlar kurulu toplantısında Türkiye'nin dört bir yanından gelen şube başkanlarının kendi illeri ve ilçelerindeki emeklilerin yöre sorunlarını ve taleplerini dile getirdiğini ifade etti.

"Emeklilikte  Arzu edilen sistemin çok altında kalan emekli aylıklarına acilen seyyanen bir artış yapılması, emeklilikte yaşlı bir emekli ailesinin sağlık sorunlarda gözetilerek insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir." diyen Evran, emekli aylıklarının alt sınırı asgari ücretle eşitlenerek memur maaş katsayısına uyumlu olarak zam oranlarının belirlenmesi gerektiğini, SSK emeklileri için de halen sistemde olan gösterge sistemin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

Evran, şunları kaydetti:

"Emekli Ücret ve artışları enflasyona değil milli gelire endeksli olmalıdır. Memur katsayı siistemi SSK ve bağ-kur uygulanmalıdır.
Emeklilerin ücretleri arasındaki farklılıklar giderilmeli . Bunun için SSK ve Bağ-Kur emeklilerine eşit hizmete eşit aylık bağlama oranı verilen tüm emekliyi kapsayan bir intibak düzenlemesi yapılmali. Emeklilik hizmet ve prime dayalı degerlendirilmeli standart. Birliği sağlanmali.

Sağlık hizmeti daha çok yaşlılıkta mecburen Alınan bir hizmettir. Katkı payları kaldırılmalı ve sağlık hizmetleri ücretsiz olmalı, emekli özel hastaneye mahkum edilmemeli % 200'lük fark tekrar değerlendirilmelidir. Emekliye sendikalaşma hakkı  taninmali, emekli aylık artışlarının belirlenmesinde hükümet emekli kuruluşları ile müzakere ederek emeklilere toplu pazarlık hakkı tanınmalıdır.
Bayram ikramiyeleri günün şartlarına getirilmeli yıllık artış asgarî ücret artışına endekslenmelidir. Türkiye büyüyorsa işçi ve bağ-kur emeklisi de büyümeden payını almalı, Emekliler arasında ayrımcılık yapılmamalı,, memur emeklisine verilen haklar tüm emeklilere verilmeli SGK ayrımcılık yapılmamalıdır. Emeklilere ekonomik ve kültürel sosyal olanak sunmak iktidarın en önemli görevidir."

AdminAdmin