Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören özel bireyleri ağırladı.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuba Beyoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Özel Bir Umut Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencilerini misafir etti.

Misafirlerini yakın ilgi gösternen Tuba Beyoğlu, doğum günü pastasıyla özel bireylere sürpriz yaptı. Pastanın üzerindeki mumları üfleyerek söndüren özle bireylerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beyoğlu, özel bireyleri yılda bir değil her zaman hatırlamak gerektiğini belirterek, "Böyle günlerde genelde engelli dernekleri ve rehabilitasyon merkezleri ziyaret edilir. Biz bir değişiklik yaparak Özel Bir Umut Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencilerini misafir ettik.Onları ağırlamaktan onur duyduk." dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, her zaman eşit ve engelsiz bir dünya için engelli bireylerinyanında olduklarını anlatan Beyoğlu, şöyle konuştu.

 "O tertemiz kalplerde sevgiye dayalı dünyalar kurmak ise en büyük hedefimiz. Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık 1992 tarihi Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Bu özel gün, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin toplumsal yaşama tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla farkındalık oluşturmak ve toplumu bilinçlendirmek için önemli bir gündür. Bu vesile ile tüm özel bireylerin günün kutluyorum."

Beyoğlu, bir süre önce Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay ile Özel Bir Umut Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiklerini de hatırlattı.