KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-04-2023 11:09   Güncelleme : 19-04-2023 11:34

Sultan Ahmet Camisi Kalem işi tamamlandı

Bingöllü iş insanı Ahmet Çelik'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yavuzcan Nakkaş ve İnşaat firmasının restorasyon çalışmasında tezyinat işleriyle yer aldığı Sultan Ahmet Camisi, Ramazan Bayramının birinci günü Cuma Namazıyla yeniden ibadete açılıyor. İş insanı Çelik, İstanbul'da yaşayan Bingöllüleri açılışa davet etti.

Sultan Ahmet Camisi Kalem işi tamamlandı

Restorasyon çalışması tamamlanan ecdat yadigari, dünya mirası Sultan Ahmet Camisi Ramazan Bayramının birinci günü Cuma Namazıyla ibadete açılıyor.

Yaklaşık 6 yıl süren restorasyon çalışmasında yenilenen Sultan Ahmet Camisinin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması bekleniyor.

İş insanı Ahmet Çelik, yaptığı açıklamada, Sultan Ahmet Camisi'nin restorasyon çalışmalarında yer almanın gururunu yaşadıklarını belirterek, üstlendikleri malakari, mukarnas, rölyef ve kalem işlerini sorunsuz tamamladıklarını söyledi.

"Bütün hemşehrilerimizi Cuma’ya bekliyoruz"

İstanbul’da yaşayan bütün Bingöllüleri, Sultan Ahmet Camisin ibadete açılacağı Cuma Namazı’na davet eden Çelik, “İslam aleminin en büyük eserlerinden biri olan Sultan Ahmet Camisi’nin kalem işini tamamladık. 6 yıldır süren restorasyon çalışmasında her biri alanından sanatkar olan kalemkarlarımız el emeği, göz nuru döktü. Adeta bir kuyumcu edasıyla yaptığımız çalışmalarla ata yadigarı Sultan Ahmet camimizi aslına uygun olarak yeniledik. İşimizi sorunsuz tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.." dedi.

Bugüne kadar yüzlerce cami, mescit, otel, saray ve ev gibi yapıların hat, kalemişi ve diğer işlerini yaptıklarını anlatan Çelik, “1990 yılından itibaren nakkaş ustası olarak camilerimizin güzelleşmesinde büyük ustaların yanında çalışıyordum. 2000 yılına geldiğimizde kurumsallaşma adımı atarak Yavuzcan inşaat firmasını kurduk. Türkiye’de yaklaşık 400 yapıya dokunduk. Bu çalışmaların arasında Sultan Ahmet Camisi’nin yeri başkadır. Her gün binlerce yerli ve yabancı insan bu simge yapıyı ziyaret ediyor bu yüzden buradaki çalışmamızı Sultanahmet camisine yakışır bir titizlikle yürüttük. Ve nihayet cemaatine ve ziyaretçilerine açıyoruz inşallah. Heyecanlıyız, gururluyuz. Herkesi Cuma günü açılışa bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin