EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-08-2023 15:09

Spor Bilimleri Fakültesine rekor başvuru

Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine 2023 – 2024 akademik yılında alınacak öğrenciler için özel yetenek sınavları başladı. Özel yetenek sınavıyla alınacak 120 kişilik kontenjan için 1371 başvuru yapıldı. 2-4 Ağustos'ta yapılacak özel yetenek kesin sınav sonuçları 17 Ağutos'ta yayınlanacak.

Spor Bilimleri Fakültesine rekor başvuru

Bingöl Üniversites Kapalı Spor Salonunda yapılan ve Youtube üzerinden canlı yayınlanan sınavların sonucunda 120 öğrenci Spor Bilimleri Fakültesine kayıt yapmaya hak kazanacak.

Şeffaf, güvenilir ve toplumun bütün kesimlerine açık olan başarılı bir koordinasyonla yapılan sınavlar, “https://www.youtube.com/watch?v=32NWiwEYgwc “kanalından da canlı olarak yayınlanıyor.

2-4 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan sınavların alt yapısı ve komisyonunda 25 kişilik bir ekip görev yapıyor. Sınavın ilk gününde kadın adaylar yarışırken 3 ve 4 Ağustos tarihlerinde ise erkek adaylar ter dökecek.

Bünyesinde; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümleri bulunan Spor Bilimleri Fakültesinin, 2023-2024 akademik yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 50 ve Spor Yöneticiliği Bölümüne ise 30 öğrenci özel yetenek sınavı ile alınacak. Rekreasyon Bölümüne alınacak 50 kişi ise merkezi yerleştirme ile gelecek ve toplamda 170 öğrenci alınacak.

Sınavların son derece şeffaf ve her kesimin izlemesine açık yapıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinin fiziksel yeteneklerin nesnel kriterlerle ölçülerek değerlendirildiği bir süreç dâhilinde ülkemizin spor eğitimine ve sportif başarılarına büyük katkı sağlayacağını umuyorum. Bu vesileyle özel yetenek sınavına giren bütün öğrenci adaylarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Yerleştirme puanlarının ilanı 7 Ağustos 2023, kesin sonuçların ilanı ise 17 Ağustos 2023 tarihlerinde Bingöl Üniversitesi web sayfasında yayınlanacak.

AdminAdmin