EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-08-2021 14:40   Güncelleme : 20-08-2021 14:52

SOGEP projesi kapanış toplantısı

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Fırat Kalkınma Ajansı destekli "Bingöl Tasarım ve Beceri Atölyeleri" SOGEP projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi

SOGEP projesi kapanış toplantısı

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Fırat Kalkınma Ajansı (FKM) "Bingöl Tasarım ve Beceri Atölyeleri" SOGEP projesinin kapanış toplantısı yapıldı.  

İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Güney, toplantını açılışında yaptığı konuşmada, projenin ortaya çıkış gayesine, kazanımlarına ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda geldiği noktaya değindi.

Projede yer alan Tasarım Beceri Atölyeleri oluşturma hedefi Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu ile eylem planlarıdaki yerini aldığını ifade eden Güney, "Fırat Kalkınma Ajansı SOGEP kapsamında desteklenen ve toplam bütçesi 1.734.300,00 TL olan Bingöl Tasarım Beceri Atölyeleri projesiyle 29 okulumuzda tasarım beceri atölyesi oluşturulmuştur." dedi.

Güney, Bingöl'de ayrıca Milli Bakanlığınca 12, DAP tarafından 4  ve  Borsa İstanbul tarafından da  5 tasarım beceri atölyesi kurulduğunu aktardı.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yoğunlu da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında  FKM tarafından desteklenen "Bingöl Tasarım ve Beceri Atölyeleri" projesinin kapanış toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Yoğunlu, şunları kaydetti:

"Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü projenin toplam bütçesi 1.734.300,00 TL olup Ajansımız 1.400.000,00 TL destek sağladı. Proje kapsamında 17’si Bingöl merkezde 12’si ilçelerde olmak üzere Yazılım ve Tasarım Atölyesi, Ahşap ve Metal Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, FETEM Atölyesi gibi 7 farklı alanda toplam 29 tane tasarım ve beceri atölyesi oluşturup bu atölyelerin tefrişini tamamladık. Projeyle öğrencilerimizin günümüz teknolojilerini takip etmesi, el becerileri kazanması, vakitlerini faydalı şekilde geçirerek yeni hobi ve sanatlar öğrenmesi açısından büyük öneme sahip altyapılar kurulduğunu değerlendiriyoruz. Bu atölyeler bundan sonraki süreçte her zaman aktif olarak kullanılacaktır."

Bingöl Tasarım ve Beceri Atölyeleri projesinin kapanış toplantısı, atölyelerde yapılan ürünlerin yer aldığı sergi etkinliğiyle sona erdi.

AdminAdmin