YEREL
Giriş Tarihi : 26-04-2022 20:10   Güncelleme : 26-04-2022 20:53

Simani Mahallesi'nden geçen sulama kanalı mikrop yuvası

Bingöl Merkez Simani Mahallesi'nden geçen sulama kanalının uzun süredir temzilenmemesi mahallelilerin tepkisine neden oldu. Mahalleli kanalın kısa sürede temizlenmesini ve daha sonra üzerinin kapatılmasını istiyor.

Simani Mahallesi'nden geçen sulama kanalı mikrop yuvası

Bingöl merkez Simani (Kaleömnü) Mahalllesi içerisinden geçen sulama kanallarının uzun süredir temizlenmemesi ve pis kokması mahallelinin tepkisine neden oldu.

Mahallenin içinden açıkta geçen DSİ'ye ait sulama kanalı, atılan çöpler ve çeşitli nedenlerden dolayı adeta mikrop yuvasına döndü.

Uzun süredir temizliği yapılmadığı için, çirkin görüntünün yanı sıra pis kokuların yayılmasına neden olan kanal adeta çöplüğü andırıyor.

Çöplerle dolan kanal, insan sağlığını da tehdit ediyor.

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, kanalın biran önce temizlenmesini istediler. Kanaldan yayılan pis kokular nedeniyle evlerinin balkonunda oturamadıklarını anlatan mahalleliler, " Bu sulama kanalı değil, zehir kanalı. Biz kanalın temzilenmesini istiyoruz. Ayrıca mahalle içinden geçen kanalın kapalı sisteme alınmasını istiyoruz. Kanalın kapalı sistem olması hem temzilik hem de güvenlik açısından daha sağlıklı olur.

AdminAdmin