Yaklaşık 10 yıldır Dernek Başkanlığını yürüten Orhan Açıkbaş, Rahatsızlığı nedeniyle görevini devir etti. Açıkbaş, Ömrümün çok önemli bir kısmını Seyfan Derneğinde geçirdim kendi adıma gurur duyduğum yıllar çok güzel kazanımlar ve dostluklar edindik.

Rabb'im sağlık sıhhat verirse aynı şekilde aileme hizmet etmeye devam edeceğiz.

Kongre sürecine gidene kadar Dernek Başkanlığını yürütecek olan Gende'ye bu süreçte başarılar diledi.

"Öncelikle Rabbim başkanıma şafi ismi şerifiyle şifa versin" diyen Seyfan Der Başkanı Gende, Açıkbaş'ın sağlığına kavuşması ile beraber hep beraber nice hizmetlere koşacaklarını belirtti.

Gende, "Orhan Başkan'ın oluşturduğunu güçlü başkanlık figürü yeni gelecek kişilerinin omuzuna çok büyük sorumluluklar yükleyeceğini aşikardir. Bugüne kadar kendisinden bu benim düşüncem ve benim fikrimdir sözünü duymadık. Tüm kararları istişare ile aldı çok büyük bir liderlik ve karekter ortaya koydu. Bu alışkanlığı bize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ederiz. Aslında yeni bir şey denemek veya sorumluluk almak her insan için bir korku durumu oluşturur ama sahip olduğumuz istişare kültürü ve sivil toplum örgütlenme alışkanlığı ile inşallah hep beraber sorumluluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum Rabbim güç verdiği sürece Bizim aile geleneklerine ve derneğin temel ilkelerine bağlı kalacağıma kolektif bir bilinçle ve aynı zamanda istişare kültürüne sonuna kadar riayet edeceğimi söylemek isterim. Rabbim hayırlara vesile kılar ve güzel hizmetlere hep beraber imza atarız." diye konuştu.