GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-10-2021 22:38   Güncelleme : 02-10-2021 22:59

Şehit elektrik işçileri gözyaşları arasında toprağa verildi

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yolaçtı köyüne elektrik arızasını gidermeye giden ekip arabasının geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Ömer Faruk Kaya ve Emrullah Anşin için tören düzenlendi. Şehit Emrullah Anşin, Şeyh Ahmet Mezarlığına,  şehit Ömer Faruk Kaya da Bingöl Şehir Mezarlığına defnedildi.

Şehit elektrik işçileri gözyaşları arasında toprağa verildi

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yolaçtı köyünde meydana gelen hain saldırıda şehit olan elektrik işçileri için Hükmet Konağı önünde tören düzenlendi.

Türk bayrağına sarılı Ömer Faruk Kaya ve Emrullah Anşin'nin cenazeleri katafalka konuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel.Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Vali Vekili Fatih Kaya, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, şehitlerin yakınları ve mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hüznün hakim olduğu törenin ardından, şehit Emrullah Anşin'in naaşı  Şeyh Ahmet Mezarlığına,  şehit Ömer Faruk Kaya'nın naaşı da Bingöl Şehir Mezarlığına defin edildi.

 

AdminAdmin